Wat zijn de voordelen van een steektrap?

VL wonen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte trap om op zolder of bijvoorbeeld een hoogslaper te komen, heb je verschillende mogelijkheden. Een van de opties die je hebt, is de keuze voor een steektrap. Een steektrap biedt ten opzichte van diverse andere soorten trappen tal van voordelen. Dit artikel zet ze voor je op een rijtje! Wist je dat je een steektrap als bouwpakket kunt kopen in sommige webwinkels? 

#1: een steektrap is een goedkope optie

Een van de voordelen van de keuze voor een steektrap, is het feit dat dit een relatief goedkope trap is. Dit hangt samen met het feit dat je de steektrap zelf in elkaar kunt zetten. Je betaalt op deze manier niets voor de montage van de trap. In de webshop van Houtcompleet heb je keuze uit verschillende steektrappen in allerlei maten.

#2: een steektrap is direct te gebruiken

Doordat je een steektrap zelf in elkaar kunt zetten, kun je deze na montage direct gebruiken. Het monteren van een steektrap hoeft niet langer dan een of twee uur te duren. Het is, afhankelijk van het formaat van de steektrap, aan te raden om deze samen met iemand anders in elkaar te zetten. 

#3: een steektrap neemt weinig ruimte in beslag

;

Het is niet voor niets dat een steektrap vaak gebruikt wordt als opgang naar een zolderkamer of bijvoorbeeld een hoogslaper. De steektrap neemt namelijk maar weinig ruimte in beslag. Je kunt de trap zo in iedere kamer gebruiken! De hellingshoek waarmee de steektrap tegen een hoogslaper of zolder geplaatst wordt is erg scherp. 

 

#4: een steektrap is heel bewerkelijk

Doordat een steektrap van hout gemaakt is, kun je deze heel eenvoudig bewerken. Zo kun je de steektrap eens in de zoveel jaar een andere kleur geven. Daarbij kun je het formaat van de steektrap aanpassen, als je voor een andere hoogslaper in je slaapkamer kiest.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten