Handige tips voor het kopen van de juiste aanhangwagen

VL wonen

Een aanhanger is natuurlijk hartstikke handig om te hebben, zeker wanneer je in de tuin of in huis gaat klussen. Wanneer je een nieuwe aanhangwagen gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Met deze tips weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt!

Gebruikt of nieuw

Je kunt ten eerste natuurlijk kiezen voor een splinternieuwe aanhangwagen of voor een occasion. Een nieuwe is iets duurder, maar gaat wel langer mee. Als je weinig budget hebt, dan kun je beter kiezen voor een tweedehands aanhanger.

Het type

Daarnaast zijn er ook verschillende types waar je uit kunt kiezen, zoals plateauwagens, open aanhangers, kippers of gesloten aanhangers. Elk type aanhangwagen heeft zo zijn eigen voordelen en zijn voor een ander doel handig. Kijk dus goed welk type het handigste is voor jou.

Geremd of ongeremd

Een andere keuze die je moet maken wanneer je een aanhangwagen koopt, is of je gaat voor een geremde of ongeremde versie. Een geremde versie heeft, zoals de naam al zegt, een remsysteem. Dit is over het algemeen wel iets duurder, maar zorgt wel voor extra veiligheid en is geschikt voor zwaardere ladingen. Als je alleen maar lichte ladingen hoeft te vervoeren, dan is een ongeremde aanhangwagen ook prima.

Het totaalgewicht

Iets anders waar je rekening mee moet houden, is het totaalgewicht dat je gaat vervoeren. Als de aanhangwagen minder dan 750 kilo weegt of het totaalgewicht van de aanhanger en auto minder dan 3500 kilo is, heb je genoeg aan een rijbewijs B. Als je iets wil vervoeren dat zwaarder is, dan moet je nog een ander rijbewijs hebben, namelijk B+ of BE. 

Het merk

Ook het merk van de aanhangwagen is erg belangrijk. Zoals bij alles heb je bekende en goede merken en iets goedkopere merken die misschien ook wat minder van kwaliteit zijn. Een bekend merk voor lichte aanhangwagens is Hapert.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten