Tuininspiratie: Tips om een kleine tuin in te richten

VL wonen

Niet iedereen is gezegend met een grote tuin, maar niet getreurd. Ook een kleine tuin kun je gemakkelijk omtoveren tot een heerlijke plek om te loungen. Er zijn verschillende tips & tricks waarmee je jouw kleine tuin optimaal benut en de tuin veel ruimer oogt dan deze is. Door te kiezen voor de juiste inrichting en te werken met hoogte- en diepteverschillen richt je gemakkelijk jouw droomtuin in.

Niet te veel

Hou het rustig in jouw tuin wanneer je maar weinig ruimte hebt. Dit kan betekenen dat je keuzes moet maken. Vind jij het belangrijk om lekker met je gezin of vrienden in de zon te zitten met een hapje en een drankje? Met een houten hoek loungeset creëer je een heerlijke zithoek zonder dat dit al te veel ruimte in beslag neemt. Vind jij het juist belangrijk dat de kinderen buiten kunnen spelen? Kies dan voor een mooi houten speeltoestel of een zandbak op het terras. Door keuzes te maken maak je ruimte vrij voor die zaken die bovenaan jouw wensenlijstje staan.

Rustig kleurenpalet

Voor een rustige en harmonische uitstraling in je tuin kies je voor een duidelijk kleurenpalet in een aantal basiskleuren. In het geval van een kleine tuin kies je het best voor neutrale kleuren als wit, beige, crème, taupe of lichtgrijs. Laat de kleuren terugkomen in al je tuinmeubels en tuinaccessoires en trek indien mogelijk de kleuren door naar binnen. Zo leg je een verbinding tussen binnen en buiten, waardoor zowel je binnen- als je buitenruimte groter oogt.

Speel met vorm

Symmetrie zorgt ervoor dat een kleine tuin groter oogt. Wil je het toch een beetje speels houden? Plaats dan bijvoorbeeld een trapje in de tuin die zorgt voor extra diepte, of kies voor een ovale tuinset voor 4 personen in plaats van de standaard vierkante tuintafel. Het is verstandig om wat te schuiven met je tuinmeubels voordat die een plekje toegewezen krijgen. Zo komt je houten hoek loungeset misschien wel mooi tot zijn recht achterin de tuin, in plaats van vooraan waar het voller oogt. Daarnaast kun je meer privacy creëren door hagen of borders te plaatsen in de tuin. Zo kun je ook heel gemakkelijk een rustgevend plekje maken van jouw kleine tuin.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten