Dit zijn de interieurtrends van 2021

VL wonen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat je als woonwebsite natuurlijk de nieuwste woontrends bespreekt. Vooral in de woonkamer zijn er weer allerlei nieuwigheden waar jij jouw woonplezier alleen maar verder mee kan vergroten. Tijd om erin te duiken.

Zoeken naar warmte

Het mag natuurlijk allemaal wel wat vrolijker en gezelliger na een moeilijk 2020. Een goede site over wonen en interieur zal je dan ook de nodige tips geven over hoe je het huis net wat frisser kunt maken. Dat doe je bijvoorbeeld door voor neutrale maar warme kleuren te kiezen. Die laat je terugkomen in de kleuren van je meubels, je accessoires, maar ook op de muren. Zo zorg je voor een grote mate van warmte. Kleuren die goed passen zijn chocoladebruin, indigo en terracotta. Kijk op je favoriete woonwebsite hoe je dit combineert.

De vakantie in huis halen

Op vakantie gaan is ook in 2021 nog niet zo gemakkelijk als het vroeger was. Daarom is het de trend om de vakantie dan gewoon in huis te halen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door stijlen uit je favoriete vakantielanden naar binnen te halen. De Scandinavische look is bekend, maar ook de Japanse en Marokkaanse look zijn in opkomst. Zoek typische meubelstukken of accessoires uit en je bent op weg naar je favoriete land.

Nog meer duurzaamheid

De trend richting duurzaamheid speelt al enkele jaren. De rek is er echter nog lang niet uit. Nog vaker word gekozen voor tijdloze meubels van de hoogste kwaliteit. Die blijven namelijk ook passend wanneer je eens van kleur verandert of je accessoires aanpast. Terwijl ze ook nog eens lekker lang meegaan en op termijn dus een goede investering blijken. Materialen die hierbij passen zijn bijvoorbeeld bamboe, riet en gerecycled hout, maar ook bio-plastic en alpacawol komen meer en meer voor. Op een goede site over wonen en interieur vind je allerlei goede tips met betrekking tot duurzaam wonen.

Binnen met buiten combineren

Eén van de grote woontrends van 2021 is de botanische trend. Ook die is al enkele jaren in opkomst, maar komt dit jaar tot volle wasdom. De natuurlijke kleuren waar eerder al over gesproken werd, passen ook goed bij het groen van de planten en de frisse kleuren van de bloemen. Je kunt zelfs je woonkamer en je tuin in elkaar laten overlopen. Zelfs wanneer je van de tropische en exotische look houdt is dit mogelijk. De natuurlijke look geeft bovendien ook lekker veel rust.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten