De keuken als het hart van je huis

VL wonen

In onze huizen is de keuken is meestal een ruimte op de begane grond. Soms ligt hij in het verlengde van de woonkamer, vaak ook om de hoek. En in sommige huizen is de keuken zelfs een aparte ruimte die met een deur dichtgemaakt kan worden. Je kan je afvragen waarom. Waarom maken we een keuken niet gewoon onderdeel van onze leefruimte op de begane grond? Sterker nog: waarom maken we van onze keukens niet gewoon dé centrale plek in onze woningen? We leggen je graag uit waar dat toe kan leiden.

Gezellig en betrokken

In de keuken wordt vooral gekookt. Maar er wordt ook bijgepraat als iemand thuis komt, en als de kinderen uit school komen (hoe was je dag?). De keukentafel is ook de plaats waar allerlei gesprekken worden gevoerd, soms verdrietige, vaak gesprekken over het leven. Kortom: in de keuken wordt net zo geleefd als in de rest van jouw woonruimte. Kies voor verbouwen met gemak, en ontdek welke positie de keuken van jouw huis ook kan krijgen. En als je dan toch besluit voor een totale keuken make-over, dan heb je ook alle aanleiding om die in te richten met de nieuwste keukentrends. Jouw keuken krijgt zo een veel voornamere plek in jouw woning.

Een goeie kok is niet alleen

Er is geen enkele reden om iemands kookvaardigheden buiten de woonkamer te houden. Met de afzuigkappen van nu laat je immers alle kookluchtjes direct afvoeren naar buiten. Eventueel doet wierook of een geurkaarsje ook wonderen. Onze tip: stop de kok niet weg in de keuken, maar maak hem het stralende middelpunt van de huiselijke gezelligheid. Je zal zien wat dat doet.

Kookeiland

Zo kan je ook de kok zijn werk laten doen op een eiland, een kookeiland wel te verstaan. En iedereen mag aanschuiven, bijvoorbeeld aan een knusse bar. Na het verbouwen met gemak hoeft de kok niets meer te missen van die dagelijkse gesprekken, en voelt iedereen zich ook nog eens meer uitgenodigd om een handje te helpen. Je zal zien hoe er meer verbinding ontstaat in huis. Met de nieuwste keukentrends geef je jouw nieuwe huiskeuken ook nog eens de hippe en culinaire uitstraling die hij verdient.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten