5 tips voor het verbouwen en plaatsen van je badkamer

VL wonen

Heb je plannen voor het verbouwen van je badkamer of wil je een compleet nieuwe badkamer gaan plaatsen? Dan is het slim om goed op de hoogte te zijn van de huidige sanitair trends en daarop in te spelen.

1. Ga je renoveren of compleet vernieuwen?

Bedenk al eerste wat er wenselijk is als je de badkamer wilt moderniseren. Ga je zelf aan het klussen, uiteraard met de beste klopboormachines en materialen volgens de laatste sanitair trends, of wil je zelf de complete badkamer vervangen of dit als klus uitbesteden? Laatstgenoemde optie is slim als je een super strakke en professionele badkamer wilt, maar zelf niet zo handig bent. Omgekeerd kun je door het oppakken van de eerste variant, zelf aan de slag gaan met de beste klopboormachines, gereedschappen en materialen, zoals een douchecabine, tegels en natuurlijk een hypermoderne badkamer met fraaie kranen.

2. Kies je voor een andere ruimte?

Belangrijk om goed in het vizier te houden, is of je de badkamer naar een andere ruimte wilt verplaatsen. Als je dit van plan bent, moet er van alles geregeld worden en kun je rekenen op extra werk en kosten. Zo moeten de elektrische aansluiten, waterleidingen en de afvoer verplaatst gaan worden. Reken hierbij ook op extra kosten!

3. Wat is je budget?

En badkamer verbouwen kan voor 3000 euro, maar afhankelijk van je wensen kunnen de kosten oplopen tot wel 15.000 euro. De totaalkosten van de verbouwing zijn afhankelijk van welke sanitair trends je wilt volgen. Ga je voor een van de grootste trends, namelijk een jacuzzi of saunacabine in de badkamer plaatsen, of houd je het bij een basic inloopdouche? Moet jouw badkamer grote worden en moeten er daarom wanden verlegd worden, of gebruik je de bestaande ruimte? Al dit soort factoren speelt een rol bij de kosten die je voor het verbouwen van je badkamer maakt. Zorg in elk geval dat je binnen het vooraf bepaalde budget blijft en houd, voor de zekerheid, rekening met een extra kostenpercentage van 10 procent.

4. Vergeet je dit niet?

Veel klussers vergeten hoe belangrijk een goede ventilatie van de badkamer is. Ontbreekt deze, dan kan er op termijn schimmelvorming ontstaan. Zorg er dus voor dat je een goed ventilatiesysteem installeert bij een renovatie of vernieuwing van de badruimte!

5. Zelf plaatsen of een specialist inschakelen?

Als je een ‘handige Harry’ bent, is het wellicht mogelijk om je badkamer zelf te gaan verbouwen. Maar overschat jezelf niet. Lang niet elke handige Nederlander kan dit. Kies je voor een bedrijf om je badkamer op te knappen, zorg dan dat je minstens drie offertes vergelijkt. Zo kun je goed prijzen vergelijken en voor de beste deal gaan.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten