5 simpele tips om je interieur een moderne look te geven

VL wonen

Ben je ondertussen wel klaar met jouw huidige interieur? Begin dat met het doorvoeren van een ware make-over. Er zijn momenteel verschillende interieurtrends, maar moderniseren steekt daar met kop en schouders bovenuit. Dit betekend voornamelijk een functioneel design, strakke lijnen en het reduceren van de overige poespas. Met enkele vrij eenvoudige tips, is het moderniseren sneller gerealiseerd dan je zou denken.

Minimaliseren

Een modern interieur straalt rust uit en de eerste stap naar rust is ‘ontspullen’. Te veel accessoires zorgen voor een rommelig decor en dat is natuurlijk zonde. Maak gebruik van enkele grote eyecatchers en plaats de accessoires in groepjes. Op deze manier komt de focus te liggen op de daadwerkelijke pronkstukken.

Eenvoud

Meubilair is cruciaal in het bereiken van een modern interieur, ook hier geldt de regel: niet te veel. Op verschillende social media kanalen, met name Pinterest en Instagram, kun je voor jezelf een goed overzicht creëren met betrekking tot de interieurtrends van nu.

Basiskleuren

Over het algemeen bestaat een modern interieur uit wit en zwart, maar naast deze basiskleuren zijn bruin en grijs ook zeer sterk in een strak interieur. Wel dient er, naast de basiskleuren, een felle accentkleur terug te komen zodat het geheel in balans komt. Denk hierbij aan een kleurrijk kunstwerk of een gekleurde fauteuil, vanwege de neutrale kleuren zullen deze objecten eruit springen.

Accessoires

Ook de accessoires zijn niet geheel onbelangrijk in het behalen van het gewenste resultaat. Nodig jij graag vrienden of familie uit om lekker te eten? Kies dan voor een design servies, op een neutraal gekleurde tafel komt dit extreem goed uit de verf. Bereid jezelf er alvast op voor dat iedereen zal vragen waar het designer servies vandaan komt.

Materialen

Er zijn verschillende materialen die op dit moment populair zijn bij het inrichten van een modern interieur. De op dit moment meest voorkomende materialen zijn glas, hoogglans lak, leer, kunststof, RVS en chroom. Alle materialen zijn namelijk uitermate geschikt om te combineren met bijvoorbeeld een stoffen bank of een groot tapijt. Om de ruimte warmer te maken is donker hout een echte aanrader.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten