Een boomhut voor in je tuin: leuk voor het hele gezin!

VL wonen

Een boomhut in zijn eigen tuin, welk kind droomt er niet van? Liefst een boomhut in tuin die is gebouwd door zijn eigen stoere vader natuurlijk. Alle kinderen uit de buurt komen kijken wat die pappa zelf op hoogte heeft getimmerd en aangelegd. En ze willen allemaal komen spelen in jullie tuin. Hoe leuk is dat? In een boomhut kunnen kinderen uren spelen, uit het zicht van hun ouders maar toch ook wel gezellig dichtbij. Ook kunnen ze hem gebruiken als schuilplaats en als hoge verstopplek bij verstoppertje natuurlijk.

Goed voor de ontwikkeling van je kind

Een boomhut in tuin stimuleert spelen met andere kinderen, is een plek waar ze zich kunnen terugtrekken en heerlijk kind kunnen zijn. Als ze wat ouder worden, vragen ze vast of ze er vannacht mogen slapen. Geef ze die kans, het vergroot hun zelfstandigheid. Je zou van de boomhut in principe gewoon een speel- en slaapkamer kunnen maken, mits goed overdekt natuurlijk. In dat geval is een boomhut kopen wellicht een nóg beter idee. Dat ontlast pa ook van die enorme klus.

Trap of glijbaan

Bij een boomhut hoort natuurlijk ook een stevige trap om naar boven te klimmen. Veiligheid is immers ook belangrijk. Maar je kind zal door het dolle heen zijn als je er ook nog een glijbaan aan vast maakt. Zo wordt die stoere boomhut ook nog een speeltoestel. Wordt het nu wel erg ingewikkeld: Hamer en hark bouwt boomhutten precies zoals jouw kind wil.

Ook gaaf voor ouders

Maar een boomhut in tuin is ook erg gaaf voor ouders. Je kan namelijk een boomhut kopen, die volledig naar jouw wens wordt gebouwd, en geplaatst uiteraard. Zeker als je in huis wat ruimte tekort komt, dan kan je in jouw boomhut een atelier maken waar je tekent en schildert. Of misschien creëer je er een rustige plek om te lezen, te studeren of te schrijven. Wellicht nog een beter idee als je veel thuis werkt: maak er een werkkamertje. Als er een tafel en stoel in past, wordt het vast een heerlijke plek om je met je laptop in terug te trekken. En mocht je echt veel ruimte in je tuin hebben, dan kan Hamer en hark zelfs een boomhut met een compleet gastenverblijf maken. Zo verdien je geld in je boom, terwijl jouw huis helemaal privé blijft.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten