Tips voor het inrichten van jouw woning

Als je een woning gekocht of gehuurd hebt, sta je voor een erg leuke opdracht. Van je huis een echt thuis maken. Alle ideeën die je al zo lang in je hoofd hebt, kun je nu in de praktijk brengen om van je woning je eigen knusse, gezellig en sfeervolle stekje te maken. Het interieur van een woning vertelt veel over de bewoners ervan en nu kun jij je eigen stempel drukken op jouw inrichting. Erg leuk dat inrichten, maar niet altijd even eenvoudig. Er is zoveel leuks te vinden dat het moeilijk kiezen wordt. We geven je graag enkele waardevolle tips mee.

Maak een plan

Ideeën in overvloed, maar meteen naar de winkel rennen en je karretje volladen is niet het beste idee wat je kunt hebben. Als je dit wel zou doen, kom je gegarandeerd terug thuis met een teveel aan spullen en bovendien ook met spullen waar je geen mooi en passend geheel mee kunt vormen. Dus voor je je enthousiasme de vrije loop laat, ga even rustig zitten en maak een ontwerp van de inrichting die je in gedachten hebt. Maak een schets van de kamers die je wil inrichten en plaats er alle zaken in die er volgens jou in moeten. Nu pas kun je zien of de kamer niet erg vol zal gaan staan of dat er misschien wel nog plaats is voor iets extra.

Scoor de leukste spullen

Nu je weet hoe het er uiteindelijk moet uitzien, kan de zoektocht naar de juiste spullen en meubelen beginnen. Doe research voor je aankoopt zodat je later geen spijt hebt als je ergens anders iets ziet wat nog leuker is dan wat jij gekocht hebt. Loop even langs verschillende winkels, ga online op zoek en vergeet zeker ook niet om tweedehandsspullen je aandacht te geven. Wat vaak vergeten wordt in alle koopwoede is het aankopen van materiaal en gereedschap om de klus te klaren. Het zou zonde zijn als je telkens het werk moet onderbreken omdat je niet over het juiste gereedschap beschikt. Dus schroeven en bouten bestellen om je constructies en meubelen in elkaar te zetten, metalen hollewandpluggen bestellen om je kaders netjes op te hangen en allerlei gereedschap voorzien dat jou het werk makkelijker maakt.

Decoreren

Na het monteren en plaatsen van de grote stukken is het moment aangebroken om de inrichting van de kamer tot in de kleinste details af te werken. Leuke decoratie maakt het geheel af en geeft je interieur die unieke en persoonlijke toets waar je van droomde. Een leuk kleed op de vloer, je meest waardevolle foto’s aan de muur, een plantje hier en daar, wat sfeervolle verlichting, het zijn allemaal kleine ingrepen die een groot verschil maken. Na al dat harde werk is het dan nu echt wel de hoogste tijd om van je nieuwe inrichting te genieten. Vergeet ook de housewarming niet, misschien krijg je nog wel enkele spulletjes waar je zelf niet aan gedacht had.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten