Denk aan deze zaken voordat je een paard bij je thuis neemt!

Een paard bij je huis nemen kan een ontzettend goed idee zijn, maar vergt vooraf wel een aantal goede overwegingen en is bovendien lang niet in alle gevallen geschikt. Het is natuurlijk sowieso sterk afhankelijk van je woonomgeving of het überhaupt een optie kan zijn die je kunt overwegen: wanneer je een kleine tuin in een buitenwijk van Amsterdam hebt is dit onmogelijk, maar wanneer je aan de randen van een dorp of zelfs op een boerderij in het platteland woont kan dit een hele goede mogelijkheid zijn. Er zijn zoals gezegd wel een aantal zaken die je zult moeten overwegen, zoal wat betreft paardenspullen kopen als omtrent het verzorgen en houden van dit dier. Lees snel meer over de zaken waar je op zult moeten letten!

Denk goed na over de verzorging van het paard

De allereerste en gelijk ook de belangrijkste overweging die je zult maken gaan over de verzorging van een paard: ben jij in staat om de verzorging van dit dier op je te nemen? Een paard heeft namelijk best wat verzorging nodig, niet alleen op het gebied van voeren en kammen maar ook wat betreft de aandacht die het paard krijgt. Voor de jarenlange paardenliefhebber zal dit natuurlijk geen enkel probleem zijn, maar voor een hobbyist of voor de ouders van een kind dat graag een paard wilt zal dit zomaar anders kunnen liggen. Wanneer je een paard eenmaal hebt zul je deze verantwoording ook moeten dragen: denk vooraf dus goed na over de gevolgen hiervan!

Kijk naar de juiste locatie voor het dier

Daarna is het van belang om te kijken naar een goede locatie waar je het dier kunt laten. Paarden hebben namelijk best wat ruimte nodig, zowel overdekt als in de buitenlucht, om zich goed te kunnen voelen en om hun energie kwijt te raken. Je zult waarschijnlijk ook een paarden omheining moeten gaan maken, waarbij er nogal wat dingen van belang zijn. Zo zul je ervoor moeten zorgen dat de paaltjes niet te dicht bij elkaar staan, maar ook niet te ver van elkaar af, zul je moeten kijken of je een elektrisch draad wilt spannen of niet, en zul je moeten uitzoeken welke hoogte nou eigenlijk geschikt is voor het paard dat je hebt. Dit kun je allemaal dus maar beter vooraf geregeld hebben!

Het juiste paard vinden

Als laatste is het natuurlijk ook van belang dat je een paard vindt dat goed bij je past. Dit kan nog een behoorlijke klus zijn, zeker wanneer je hier zelf weinig ervaring mee hebt. Het is namelijk van belang dat je het goed kunt vinden met het dier, en proefrijden is daardoor haast essentieel: idealiter doe je dit meerdere keren onder verschillende omstandigheden zodat je echt kunt wennen aan het dier. Ook is de medische gezondheid van het paard van groot belang, aangezien bestaande en nieuwe kwalen niet alleen bijzonder vervelend en zielig voor het dier kunnen zijn, maar je ook nog eens bakken met geld kunnen kosten.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten