Tips voor een soepele verhuizing

VL wonen

Een verhuizing hoeft niet altijd een grote ramp te zijn! Onze verhuisexpert van Verhuisbedrijf Rotterdam geeft u hieronder de meest handige tips om uw verhuizing soepel te laten verlopen, zodat u zo snel mogelijk kunt ontspannen in uw nieuwe woning. Een goede verhuizing is het resultaat van het voorkomen van de grootste verhuisfouten en een goede planning zodat het hele proces naar behoren verloopt.

1. Gooi rommel weg

Voordat u begint met inpakken, maakt u het uzelf gemakkelijker door zoveel mogelijk dingen weg te gooien die u niet meer nodig heeft. Daardoor heeft u minder inpakwerk, minder dozen te verhuizen en heeft u uiteindelijk ook minder uitpakwerk.

2. Maak een verhuismap

Alle informatie die u nodig heeft tijdens de verhuizing, zoals nieuwe adressen, huur- of koopdocumenten en verhuiscontracten verzamelt u in een map. Zo heeft u alles makkelijk bij de hand mocht er iets onduidelijk zijn tijdens de verhuizing zelf.

3. Begin op tijd met inpakken

Begin het liefst met inpakken weken of maanden voor de verhuisdag. Het makkelijkste is om eerst dingen in te pakken die u binnenkort niet nodig heeft, zoals bijvoorbeeld winterkleding als u in de zomer verhuist.

4. Boek uw verhuisdiensten vroeg

Hoe eerder u verhuisdiensten, schilders of schoonmakers boekt, hoe minder kans u loopt dat u een hogere prijs moet betalen of dat er niemand beschikbaar is. Onze medewerkers van Verhuisbedrijf Rotterdam helpen u graag met uw boeking.

5. Zorg dat elektriciteit, water en verwarming zijn aangesloten

Zodra u de exacte verhuisdatum weet, neemt u contact op met de energie- en waterleveranciers zodat alles is aangesloten wanneer u aankomt in de nieuwe woning.

6. Houd essentiële dingen bij elkaar

Zorg er voor dat je altijd een koffer bij je hebt met de meest essentiële zaken, mocht het noodlot toeslaan. Denk aan bijvoorbeeld schone kleding, een tandenborstel, de lievelingsknuffels van je kinderen of belangrijke documenten.

7. Pak efficiënt in

Verpak zware voorwerpen zoals boeken in kleine dozen. Lichte voorwerpen zoals beddengoed en kussens kunnen in grotere dozen worden ingepakt. Leg zwaardere voorwerpen altijd op de bodem van de doos en lichtere voorwerpen er boven op. Laat geen lege ruimtes in de dozen, maar vul gaten op met kleding, handdoeken of pakpapier.
Haal geen voorwerpen door elkaar van verschillende kamers in dezelfde doos. Schrijf op elke doos wat er in zit en voor welke kamer deze bestemd is, zodat onze medewerkers van Verhuizer Rotterdam zo snel en efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan. Tape de dozen daarna goed dicht aan de onder- en bovenkant.

8. Wees voorzichtig met het inpakken van keukenspullen

Pak schalen in door pakpapier rond elke schaal te leggen en wikkel bundels van vijf of zes schalen samen. Leg papier tussen bekers en kommen en verpak deze in elkaar in bundels van drie of vier. Verpak alle breekbare keukenspullen in vaatdozen.

9. De garderobe juist inpakken

U kunt uw kleding op verschillende manieren inpakken. De kleding kan opgevouwen en verpakt worden in kartonnen dozen, of u kunt deze in de kledingkast laten liggen als die niet te zwaar is. Schoenen moeten elk afzonderlijk ingewikkeld worden zodat deze elkaar niet beschadigen tijdens de verhuizing. U kunt voorkomen dat de schoenen hun vorm verliezen door er sokken in te stoppen.

10. Pak de televisie dubbel in

Plaats de doos met de tv in een andere doos die is opgevuld met pakpapier. Wilt u liever dat een professional de televisie inpakt, dan nemen onze verhuizers van Verhuizer Rotterdam speciale gewatteerde meubelkussens mee om uw televisie veilig in te pakken.

https://jacdenhollander.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten