Tips voor een grote schoonmaak van je huis

Je wil binnenkort je huis weer helemaal schoonmaken. Het is niet dat je nooit schoonmaakt, maar met helemaal schoonmaken bedoel je ook écht schoon. Alles moet van de plek af en overal moet eens goed worden gestofzuigd. Er zijn veel manieren om je huis dan ook helemaal goed schoon te maken. Toch is het wel fijn als je wel een beetje efficiënt blijft. Wil je een paar tips voor de grote schoonmaak van je huis? Lees dan verder.

 

Tip 1: Ruim eerst op

De beste tip voordat de schoonmaak begint is eerst opruimen. Het bespaart veel tijd als je alles in een keer kunt afstoffen in plaats van dat je de hele tijd allerlei voorwerpen moet oppakken en weer terug moet zetten. Heb je heel veel afval? Dan kun je het beste misschien een container voor grofvuil in Dordrecht of ergens anders in Nederland laten komen. Een container voor grofvuil in Dordrecht of ergens anders in Nederland, zoals Gouda, helpt je om je vuil in een keer goed op te ruimen, zonder dat je de hele tijd naar het stort moet.

 

Tip 2: Rondes

Per kamer schoonmaken? Geen goed idee. Dit neemt veel meer tijd in beslag dan nodig is. Je kan het schoonmaken beter verdelen in rondes. Begin eerst met afstoffen en ga vervolgens door met de volgende taak zoals bijvoorbeeld stofzuigen.

 

Tip 3: Badkamer

Begin in de badkamer. De wc en de douche vind je waarschijnlijk niet de fijnste plekken om schoon te maken. Begin dus het liefst daar, dan heb je hetgeen waar je tegenop ziet als eerste klaar. De rest van het schoonmaken lijkt hierdoor sneller te gaan en voor je het weet ben je klaar.

 

Tip 4: Droge doek gebruiken

Ben je bezig met het afstoffen van meubels of lampen? Dan gebruik het liefst een droge doek. Dit gaat heel gemakkelijk, je hebt hier geen water voor nodig. Alleen als er echt erge vingervlekken te zien zijn kan je het beste een doek met water en een beetje schoonmaakmiddel gebruiken.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grofvuil-dordrecht/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten