Waarom houten tuinmeubels aanschaffen?

Ondanks de sterk groeiende concurrentie van aluminium, RVS en kunststoffen zoals PVC en Wicker blijft hout nog altijd een populair materiaal voor tuinsets. Maar waarom zou je een houten tuinset aanschaffen? 

Natuurlijk materiaal

Hout is een natuurlijk materiaal. Het geeft zowel je tuin als je woning een warme en gezellige uitstraling.

Hout voor tuinsets is weerbestendig

Hout voor tuinsets is bestand tegen onze sterk wisselende weersomstandigheden. Teakhout is daar het mooiste voorbeeld van. De meeste houten tuinsets krijgen een beschermende laat in vernis, olie of beits. Zo kun je ze het gehele jaar laten buiten staan. Om hun levensduur te verlengen, kun je ze bij slecht weer en zeker in de winter beschermen met een hoes of binnen opbergen.

Houten tuinmeubelen zijn onderhoudsvriendelijk

Houten tuinmeubelen zijn zo geëvalueerd dat ze nog maar weinig onderhoud vragen. Hout is sterk en kun je makkelijk mooi houden met een vochtige en zachte microvezeldoek. Je verlengt hun levensduur door ze in het najaar een nieuwe beschermlaag te geven met vernis, speciale olie of beits. 

Veelzijdig en tijdloos

Houten tuinmeubelen zijn tijdloos. Ze raken dus nooit verouderd. Je bepaalt zelf hun uitzicht en de stijl. Wil je dat je houten tuinmeubelen er altijd als nieuw blijven uitzien of hou je vooral van een verweerde look? Door hun onderhoud aan te passen realiseer je zelf je favoriete stijl voor je tuinmeubelen. Houten tuinsets blijven dus altijd in de mode. Nog een belangrijke factor die de levensduur van je tuinmeubelen verlengt.  

Houten tuinmeubelen met een keurmerk

Bespaar tijdens je zoektocht naar de geschiktste houten tuinmeubelen nooit op kwaliteit. Die kwaliteit wordt je maximaal gegarandeerd door het FSC-keurmerk. Met dit keurmerk ben je verzekerd dat je  tuinset is vervaardigd uit kwaliteitshout dat op een duurzame en milieuvriendelijke manier werd gewonnen.

Tuinmeubelen uit steigerhout

Steigerhout wordt steeds meer gebruikt voor het vervaardigen van duurzame tuinsets. Vergeleken met andere houtsoorten is steigerhout relatief goedkoop. Toch bezit het alle goede eigenschappen van duurdere houtsoorten.

Een houten tuinset kopen

Ben je aan een nieuwe tuinset toe en is hout je favoriete materiaal? Bij tuinmeubelen Tilburg weten ze er alles van. Daar vind je een uitgebreid gamma aan houten tuinmeubelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo betaal je nooit teveel voor houten tuinmeubelen van goede kwaliteit.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten