Plannen voor flow mensen!

Sommige mensen worden ontzettend blij van takenlijstjes afvinken en hebben er plezier in om met een planningsbord in de weer te gaan. Niet iedereen behoort tot die mensen. Sommige mensen worden doodongelukkig als ze twee dagen een vaste structuur hebben opgelegd. Toch is er dan soms de wens om toch iets meer focus te krijgen of gewoon je iets competenter te voelen. Ben jij iemand die vanuit flow leeft, maar toch soms wat meer doelen zou willen bereiken? Check dan deze tips.

Iedereen doet maar wat

Ja we kennen allemaal wel die blije mensen zoals Tony Robbins die vanuit de grond van hun hart een geweldige routine hebben opgebouwd met strakke tijdschema’s. Toch worden veel flow mensen hier niet gelukkig van. De meeste mensen doen eerlijk gezegd maar wat. En als je je dat realiseert is het eigenlijk al een stuk minder erg dat je maar wat doet, toch?

Planning software uitzendbureau

Alleen soms loop je dan misschien vast. En moet je bijvoorbeeld ineens met zoiets gestructureerds werken als planning software van een uitzendbureau? Dan kan dat voelen als een straf. De kunst is om in dat soort situaties de planning software van een uitzendbureau te omarmen als een kans. Wat kan de planningssoftware van een uitzendbureau jou leren? Op die manier haal je er misschien wel iets nieuws uit, waardoor je misschien ook buiten het werk om, beter je doelen bereiken kan.

Denk in taken en energie

Het euvel waar veel mensen die vanuit flow werken, tegenaan lopen is dat hun systeem niet op tijd loopt, maar op energie. Daarom is het goed om zoveel mogelijk te werken vanuit de energie. Daarbij moet je wel goed aanvoelen wat het verschil is tussen bijvoorbeeld ontspannen en lui zijn. Je voelt als het goed is wel, wat je op dat moment doet. Als je er vervolgens ook nog eens rekening mee houdt wanneer je energie voor welke taak het beste is, dan kun je dat wel een beetje plannen. Veel mensen zitten bijvoorbeeld op vrijdag in hun zogenaamde blaze energie. Dit is een prima energie voor afspreken en netwerken, maar het is totaal niet de energie die geschikt is voor het werken met een volle focus. Houd hier rekening mee in je planning.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten