Tips tegen stress

VL wonen

Iedereen heeft dagelijks te maken met stress. De ene persoon kan er beter mee omgaan dan de ander. Teveel stress is echter nooit gezond voor een mens. Daarom beschrijven we in dit artikel een aantal tips waarmee je stress kan verminderen!

 

Bewegen

Eén van de beste manieren om stress te bestrijden is bewegen. Door te bewegen kun je je ontladen van negatieve energie. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je je na een bezoekje aan de sportschool of na een intensief potje voetbal een stuk rustiger voelt in je hoofd. Het is echter niet perse nodig om intensief te sporten: zelfs een korte wandeling van 20 minuutjes kan al wonderen doen! Daarnaast is ook de buitenlucht en natuur goed tegen stress, je slaat dus 2 vliegen in 1 klap met een rondje lopen!

 

Voeding

Een ander belangrijk aspect om stress te bestrijden is voeding. Wanneer je veel suiker en vet eet, zul je merken dat je je mentaal onrustiger voelt. Probeer dus wat minder suiker te eten en drinken. Ook is het belangrijk dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Eet dus voldoende groenten en fruit.

 

Slapen

Ook een goede nachtrust is cruciaal bij het bestrijden van stress. Wanneer je de bovenstaande 2 tips volgt zul je merken dat je al beter slaapt. Ook een volledig duistere slaapkamer en juiste temperatuur zijn belangrijke factoren om goed te kunnen slapen.

 

Natuurlijke supplementen

Wanneer je de bovenstaande tips volgt maar nog steeds last hebt van stress, zou je kunnen kijken naar supplementen. Er zijn diverse soorten kruiden en middeltjes die stress kunnen verlagen, zoals CBD. Contacteer wel altijd eerst je dokter voor je zelf gaat experimenteren met voedingssupplementen. 

 

Huisdieren

De laatste tip voor wanneer je gestrest bent is om even lekker met je hond of kat te spelen. Naast dat het uiteraard super leuk is om te doen, is het een manier om je gedachten even weg te halen van alle stress in je leven.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten