Makelaar in Amsterdam, hoe kiest u de beste

VL wonen

Zoekt u een woning in Amsterdam? Een prachtig grachtenpandje aan de Amstel of misschien wel een leuk appartement in één van de hippe wijken van de stad zoals de Baarsjes, het centrum of misschien in de Pijp. Met een goede makelaar is dat makkelijker dan gedacht. Alleen hoe komt u aan een goede makelaar in Amsterdam die de stad en de woningmarkt goed kent? Met de onderstaande tips is dat een stuk makkelijker.

 

Tip 1: Vraag vrienden, kennissen en collega’s om ervaringen

Er zijn in meer dan genoeg makelaars in Amsterdam die u kunt inschakelen voor de een woning aankoop Amsterdam. Maar hoe komt u er achter welke makelaar Amsterdam nu de beste is. Vraag vooral aan vrienden en bekenden of zij ervaringen hebben met makelaars. Vraag ook door, niet alleen het aankooptraject is belangrijk ook alles wat na de aankoop bij de notaris wordt geregeld is belangrijk en daar kan een makelaar bij ondersteunen en adviseren. Mond-op-mond reclame is de meest waardevolle reclame die er is voor een makelaar.

 

 

Tip 2: Maak vrijblijvend kennis met elkaar

Met een makelaar voor een koopwoning Amsterdam moet u een band kunnen opbouwen. Vertrouwen in elkaar is bij de woning aankoop Amsterdam zeer belangrijk. Het gaat namelijk bij een koopwoning Amsterdam om veel geld, meer dan normaal gesproken bij de aankoop van een woning in Nederland. Als het eerste contact met de makelaar Amsterdam goed is weet u direct of u in goede handen bent en de makelaar in uw belang gaat zoeken naar een woning in Amsterdam en de onderhandelingen bij de woning aankoop Amsterdam in goede banen kan leiden. Concreet gezegd: De chemie tussen u en de makelaar moet passen. Voelt dit niet goed aan zoek dan een andere makelaar.

Tip 3: Maak duidelijke afspraken met elkaar

Van een makelaar in Amsterdam mag je wat verwachten. De overspannen huizenmarkt in Amsterdam vraagt om een makelaar met een scherpe blik en moet direct kunnen schakelen. Spreek duidelijk af wat voor een koopwoning u zoekt in Amsterdam. Maak samen een lijst met uw woonwensen en natuurlijk ook de maximale koopsom die u wenst uit te geven voor de woning aankoop in Amsterdam. Deze afspraken maakt u bij voorkeur op kantoor en schriftelijk zo ontstaan er geen meningsverschillen. Natuurlijk maakt u ook afspraken over de provisie.

Tip 4: Uw makelaar is natuurlijk een NVM lid

Een professionele makelaar is lid van de NVM. Als lid moet hij blijk geven van kennis van vastgoedbeheer en wordt hij of zij regelmatig bijgeschoold. Bovendien beschikt een bij de NVM aangesloten makelaar over een rijke database met gegevens over veel objecten zoals koopwoningen in Amsterdam. Veel NVM-Makelaars in Amsterdam werken samen met elkaar en nog voor een woning op internet wordt aangeboden is er onderling al contact, om te kijken of er een match is met een klant.

Tip 5: Luister goed naar uw makelaar

Een makelaar is niet alleen een partner die u helpt met het zoeken naar een woning hij of zij zorgt er ook dat u de juiste keuze maakt. Veel kopers van een koopwoning Amsterdam bekijken een huis met een roze bril en zien alleen de positieve kant van een woning. Een aankoopmakelaar kijkt op een objectieve wijze naar een woning en ziet vaak problemen en gebreken die een leek op het eerste moment niet ziet. Een makelaar Amsterdam kent als geen ander de problematiek van woningen in de stad en zal deze informatie ook met u delen indien dat nodig is.

 

https://www.grootamsterdam.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten