VL Wonen
Wonen in een appartement

Tips bij het aanschaffen van een Finse sauna

VL wonen

Zowel in de zomer als in de winter gebruik kunnen maken van een Finse sauna. Verleidelijk nietwaar? Als je al nadenkt over het aanschaffen van een Finse sauna  hebben we een aantal tips en redenen voor je op een rijtje gezet, om jouw beslissingsproces iets gemakkelijker te maken.

Bepaal vooraf jouw wensen voor een Finse sauna

Er zijn veel verschillende modellen Finse sauna’s te koop. Er zijn verschillende afmetingen, maar ook de functionaliteiten kunnen uiteen lopen. Daarom is het goed om van tevoren een wensenlijstje voor jouw toekomstige sauna te maken. Dan weet je goed waar je op moet ‘filteren’ wanneer je gaat kijken voor een sauna. Een Finse sauna van Elite Wellness biedt vele luxe extra’s ten opzichte van andere merken. 

Waarom je een Finse sauna wil hebben

Zocht je nog naar redenen om er één te kopen? Misschien haalt één van deze redenen je wel over.

Eenvoudig te plaatsen

Ten eerste, zijn ze makkelijk in opbouw en eenvoudig te plaatsen. Je kunt een Finse sauna al plaatsen in iets meer dan 1 m2. Je hebt dus niet veel ruimte nodig voor dit luxe wellnessproduct.

Goed voor de bloedsomloop

Een Finse sauna is goed voor de bloedsomloop. Als je dagelijks 8 tot 15 minuten gebruik maakt van een Finse sauna verbetert je bloedsomloop en de doorbloeding van je huid.

Gifstoffen worden sneller afgevoerd

Door het zweten en de warmte van de stralen worden gifstoffen in je lichaam sneller afgevoerd. Omdat je maar heel kort in een Finse sauna hoeft te zitten voor je het effect merkt, kun je dit op dagelijkse basis doen.

Pijnverlichtende werking op reuma- en artritisklachten

Een Finse sauna heeft ook een pijnverlichtende werking bij klachten als artritis en reuma. Doordat de warmte diep in de spieren en botten kan doordringen heeft dit een verzachtende en verlichtende werking.

Herstelt het lichaam na het sporten

Ben je een fanatiek sporter? Ook dan is een Finse sauna goed voor je lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat spierpijn en verkrampte spieren van het sporten sneller herstellen. 

Onderhoud jouw Finse sauna regelmatig

Net zoals bij gewone sauna’s is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Slecht onderhoud heeft namelijk ook effect op de werking van jouw sauna.  Houd bij aanschaf dus in gedachten dat je hier ook  regelmatig tijd aan zult moeten besteden. 

Laat je goed adviseren en vergelijk prijzen

Er zijn zeer veel verschillende Finse sauna’s. Laat je daarom vooraf altijd goed informeren over alle functionaliteiten en vergelijk verschillende modellen met elkaar. Het kan voorkomen dat jij een paar functionaliteiten al voldoende vindt, terwijl je jouw ook misschien op een veel duurder model hebt laten vallen. Dan kan het wellicht interessant zijn om ook eens naar een goedkoper model met minder functies te kijken. Andersom kan natuurlijk ook: hou je van luxe en comfort en verwacht je veel gebruik te gaan maken van jouw Finse sauna? Dan past een luxe exemplaar misschien beter bij jouw wensen dan een standaard uitvoering.