Waarom jij in deze tijd voor vaste makelaarskosten kiest

VL wonen

Bij het kopen of verkopen van een huis schakelen veel mensen een makelaar in om het traject te beheren en om hun belangen te behartigen. Daar rekent een makelaar uiteraard een bedrag voor. Waar moet je rekening mee houden wanneer je een makelaar in de arm neemt? En waar zijn deze kosten uit opgebouwd. Vaak heb je de keuze tussen een vast bedrag en een percentage van de verkoopprijs van de woning. In deze tijden is het vaak voordeliger om een vast bedrag af te spreken. In dit stuk leggen we uit waarom.

Bij hoge huizenprijzen betaal je relatief minder

In de huidige huizenmarkt in Rotterdam zal iedere makelaar beamen dat Schiedam, Rotterdam en Capelle gewilde woonbestemmingen zijn. En dat betekent hoge huizenprijzen. Bij een percentage op de verkoopprijs stijgt dan uiteraard ook de courtage van de makelaar. Bij een vast bedrag maakt het niet uit wat de verkoopprijs is. Je hebt immers van tevoren afgesproken wat de makelaar voor je gaat doen en voor welk bedrag. Is het dan altijd beter om voor vaste makelaarskosten te kiezen? Dat ligt vooral aan hoe jij in de markt staat

Hoeveel exposure heb je nodig?

Ga je een eerste huis kopen? Of heb je ook een woning om te verkopen? Heb je een heel bijzonder huis of bedrijfspand dat goed weergegeven moet worden bij het verkooptraject? Of moet je snel verkopen vanwege bepaalde omstandigheden? Bij een vast bedrag krijg je een vast dienstenpakket. Vaak zit daar een fotoreportage en exposure op websites als Funda bij. Voor uitgebreidere diensten zoals een 3-D model van je huis of een drone video kom je uit op maatwerk. En dan rekent de makelaar vaak wel met een percentage van de verkoopprijs. Informeer naar deze mogelijkheden bij een makelaar in Capelle aan den IJssel of Rotterdam Zuid en wees vooral niet bang om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten