Tips bij de verkoop van uw huis

VL wonen

In het afgelopen kwartaal van 2018 zijn de prijzen van koopwoningen in Nederland tot een ongekend hoog niveau gestegen. Vooral in de grote steden en met name in Amsterdam zijn de hoge koopprijzen merkbaar. Tevens is er sprake van een afnemende huizenverkoop en te weinig nieuwbouw. Dit zorgt ervoor dat de starters worden uitgesloten. Enkel de verkoper en de verkoopmakelaar lijken van deze groeiende woningmarkt hun vruchten te kunnen plukken. Maar hoe verkoopt u uw huis het best en hoe kan een makelaar u daar het best in helpen? Bijleveld Makelaardij Amsterdam geeft u een aantal handige tips beschreven voor de verkoop van uw huis. 

Een verkoopmakelaar kiezen

Voordat u uw huis in de verkoop zet is het handig de juiste verkoopmakelaar voor ú te kiezen. Aangeraden wordt een makelaar te kiezen die aangesloten is bij brancheorganisatie NVM, VastgoedPRO of VBO. Ook is het fijn om een makelaar te hebben die aangesloten is bij de verkoopsite Funda. Dit zorgt ervoor dat uw huis optimaal zichtbaar wordt voor (aanstaande) kopers.  Als u eenmaal een aantal makelaars op het oog heeft, dan kunt u vragen of ze bereidt zijn om een offerte uit te brengen. Niet elke makelaar is hetzelfde. Daarom is het belangrijk om naar de verschillende kwaliteiten van de verschillende makelaars te kijken. Wees kritisch en bespreek de verkoopteksten en foto’s. Bent u niet tevreden met de samenwerking tussen u en uw makelaar? Dan is het mogelijk om de opdracht op te zeggen. Dit kan altijd, maar er zijn regels aan gebonden. 

Bouwkundige keuring

 

Makelaar Amsterdam raadt u aan om een bouwkundige keuring te doen. Dit is een onafhankelijke visuele keuring van de staat van het huis. Hierin worden eventuele bijkomende onderhoudskosten aan het licht gesteld. Denk aan eventuele lekkages, betonrot of schilderwerk. Dit is vooral van belang bij oudere huizen. Het hebben van de bouwkundige keuring geeft u en uw koper een juiste inzage in de staat van uw huis. U weet wat u verkoopt en de koper weet wat hij koopt. 

Zorg voor een neutrale en fraaie woning

Het kan zijn dat de aanstaande koper van uw huis een hele andere smaak heeft dan u. Zorgt daarom dat tijdens het openhuis en voor de verkoopfoto’s dat uw huis er zo neutraal mogelijk uitziet. Geen kindertekeningen op de grond of wasmanden die in zicht zijn. Het is belangrijk dat de koper zich meteen thuis voelt wanneer hij of zij uw woning binnen loopt. Vieze geurtjes (denk aan kook geurtjes of een vieze kattenbak) zijn taboe. Zorg voor een lekkere frisse geur, bijvoorbeeld die van bloemen.

http://www.bijleveldmakelaardij.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten