Winterse dakproblemen voorkomen

VL wonen

Uiteraard lossen wij van Dakdekkersbedrijf Amsterdam Dakvlak graag al uw dakproblemen op, zoals lekkages. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Immers, de problemen komen altijd op een ongelegen moment. Daarom geven wij u in dit artikel enkele tips op dakproblemen in de winter te voorkomen. De winter is namelijk een extra belastend seizoen voor de kwaliteit van uw dak.

Wanneer extra scherp zijn?

Over het algemeen lopen platte daken het meeste risico op problemen in de winter. Logisch: sneeuw blijft gemakkelijker liggen op platte daken dan op schuine daken. Alhoewel Nederlandse winters redelijk mild zijn, is extra oplettendheid bij platte daken ouder dan 10 jaar geen overbodige luxe, deze hebben het namelijk extra zwaar te voorduren. Zeker als er geen dakisolatie aanwezig is, maar de zolder wel verwarmd wordt.

Compacte sneeuw het grootste gevaar

Ook sneeuw dat lang blijft liggen vormt een risicofactor. Sneeuw dat lang op uw dak ligt wordt compacter, vaak ook omdat het afkomstig is van verschillende buien. De nieuwste laag drukt als het ware onderliggende lagen aan. Zodoende wordt uw dak voor een langere periode extra belast. Waar poedersneeuw niet erg belastend is voor uw dak, is droge sneeuw dat lang blijft liggen dit wel.

Een simpele rekensom. 10 centimeter sneeuw weegt per vierkante meter ruwweg 20 kilo. Heeft u platte dak een oppervlakte van 30 vierkante meter, dan krijgt het een extra gewicht van 600 kilo te verwerken. Dit staat gelijk aan ongeveer 8 volwassen mannen. En dat is erg veel voor een verouderd dak.

Tips om zware belasting van uw dak te voorkomen

Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om problemen aan uw dak in de winter te voorkomen of te minimaliseren! Verwijder sneeuw zo snel mogelijk, bijvoorbeeld met een plastic schep. Daarnaast is belangrijk om altijd de waterafvoer vuilvrij te houden. En dit is zeker niet altijd het geval na het herfstseizoen, waarbij er veel bladeren en takken in uw dakgoot terecht kunnen komen. Verwijder vooral geen ijs en maak geen gebruik van zout. Dit soort middelen tasten uw dak juist aan!

Is het al te laat?

Heeft u ondanks bovenstaande tips toch onverhoopt een lekkage? Dan kan een erkend dakdekker zoals Dakvlak Amsterdam dat voor u oplossen. Het lokaliseren van een lekkage met het blote oog kan soms een behoorlijk uitdaging zijn. Gelukkig beschikken wij over speciale lekdetectie apparatuur. Door het gebruik van thermografisch onderzoek of ultrasoon onderzoek wordt uw lek altijd ontdekt.

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten