Tegels verwijderen

Tegels verwijderen

Als je een badkamer of een andere ruimte wilt betegelen, kan het zijn dat je eerst de oude tegels moet verwijderen. Als tegels nog goed vastzitten kun je over oude tegels heen tegelen. Je controleert of tegels goed vastzitten door een grondige inspectie. Gebruik je ogen en je oren. Door op tegels te kloppen kun je horen of ze stevig vastzitten. Een tegel die niet goed vastzit geeft een hol geluid als je erop tikt. Zijn tegels oud of te vuil, of zitten ze los, dan zullen ze een voor een verwijderd moeten worden.

Tegels van een badkamermuur verwijderen

Om tegels van badkamermuren te verwijderen begin je met goede voorbereiding. Dek de vloer af, zorg dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt, bescherm je kleding, maar ook je handen en ogen. Zijn wandtegels gelijmd, tik ze dan los met een bijtel en hamer. Plaats de bijtel aan de rand van een tegel, probeer de scherpe kant van de bijtel onder de tegel te slaan en tik hem eraf door met de hamer op de achterkant van de bijtel te slaan. Zijn tegels met cement op de muur bevestigd gebruik dan een zogenaamde breekhamer. Tegels die verlijmd zijn verwijder je makkelijker dan tegels die met cement bevestigd werden.

WC Tegels van de muur verwijderen

Een WC bestaat meestal uit betegelde muren en een betegelde vloer. WC Tegels aan de wand zijn vrij eenvoudig te verwijderen. Dek de wc af voordat je wandtegels verwijdert. Bescherm de vloer met karton of met speciaal dik afdekplastic voor de bouw. WC Tegels kunnen net als andere betegelde muren met lijm of cement zijn vastgezet. Tegels die met lijm vastzitten sla je er gemakkelijk af. Maak bij voorkeur gebruik van een brede bijtel, dan breken de tegels minder snel en sla je ze er sneller af. Zitten WC tegels vast met specie, gebruik dan de sloophamer. Een elektrische beitelboor kan uitkomst bieden bij het uitbreken van plavuizen. Tegels van de muur of vloer breken veroorzaakt altijd veel rommel. Je krijgt te maken met gruis en stof en uiteraard met scherven. Ook moeten oude lijmresten van de muur geschuurd worden. Alle stof is slecht voor je luchtwegen. Draag daarom een masker als je aan deze klus begint.

https://tegelwinkelxl.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten