Snel warm water met een doorstromer-elektrische water verwarmer

Snel warm water met een doorstromer ook wel elektrische water verwarmer genoemd.

Een doorstromer is een apparaat wat koud water real time opwarmt. Dus zodra de kraan open gaat zal er koud water in het apparaat komen en er warm weer uitkomen. Dus eigenlijk een elektrische boiler zonder opslagvat.

Een groot voordeel hiervan is dat deze dus alleen stroom verbruikt op het moment dat hij warm water genereerd. Dit in tegenstelling tot een elektrische boiler die het water de gehele dag warm houdt in zijn opslagvat en dus regelmatig moet bijverwarmen.

Bij een doorstromer moet men er wel rekening mee houden dat er voldoende stroom aanwezig is in het pand waar men deze wil gebruiken. Zo is er zeker ongeveer 11kW (3x16A) nodig om een waterstraal te genereren die vergelijkbaar is met die van de oude gasketels die vroegen boven de wasbak in de keuken hing. Met een 18kW of 24kW heeft men een waterstraal vergelijkbaar met die van de gas cv ketel. Wel moet men er met een doorstromer rekening mee houden dat de uitgaande watertemperatuur sterk afhankelijk is van de ingaande water temperatuur. In de winter kan dit dus fluctueren en iets kouder zijn dan in de zomer. Wel is het grote voordeel dat u alleen stroom verbruikt op het moment dat u daadwerkelijk water verbruikt en dit dus veel kosten kan besparen.

Een doorstromer vanaf 11kW is ook ideaal als naverwarmer bij een zonneboiler die in de winter niet altijd voldoende warm water geeft. U kan het water dan toch nog opwarmen tot boven de 60 graden. Dit is dan meteen de veilige tempoeratuur tegen legionella besmetting.

Wilt u meerdere doorstroomapparaten in uw huis aansluiten maar heeft u niet voldoende stroom dan is een prioriteitsschakelaar de oplossing. Deze schakelt een 2e apparaat uit als u een eerste gebruikt. Op deze manier kunnen er nooit meer dan 1 aanstaan en zal uw zekering er niet uitgaan. Dit is ook ideaal in combinatie met andere apparaten zoals bijvoorbeeld elektrische cv of elektrische kachels. De prioriteitsschakelaar is leverbaar in zowel 230Vac als 380Vac en kan schakelen tot wel 50Ampere.

Meer weten over dit alles? Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU via deze link.

 

https://elektrischeboiler.eu/warm-water-doorstroomapparaat

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten