snel Elektrisch verwarmen met de Elektrische CV Ketel DAT

Al enige tijd is de DAT elektrische cv ketel verkrijgbaar maar er is nog weinig over bekend. Vandaar dit artikel. Wist u bijvoorbeeld dat de elektrische cv ketel van het merk DAT heel eenvoudig te monteren is?

U hoeft namelijk alleen uw bestaande cv ketel te vervangen voor de elektrische variant. En u kunt dus gewoon uw radiatoren en vloerverwarming blijven gebruiken. Dat scheelt behoorlijk in de aanschafprijs. Helemaal ten opzichte van de veel besproken warmtepomp die ook nog eens een stuk duurder is in aanschaf en veel meer onderhoud nodig heeft.

Geen geluid

De DAT elektrische cv ketel maakt daarnaast bijna geen geluid. Dit in tegenstelling tot de gas ketel en de warmtepoimp. Ook is er nagenoeg geen onderhoud nodig en wat nog veel belangrijker is, is dat er geen verbranding plaatsvindt en daarmee geen rookgasafvoer nodig is. Er is geen kans op vergiftiging van de vrijkomende gassen, een veilige oplossing dus.

Omdat er dus geen buizen door de muur  of plafond naar buiten gemaakt hoeven te worden kan het apparaat ook op andere plaatsen in de woning of bedrijf geplaats worden dan een ouderwetse gasketel.

Doorgaans zijn elektrische cv ketels ingewikkeld en voorzien van moeilijke controllers die vaak stuk gaan. Dit is niet het geval bij de DAT ketel. Deze is bewust eenvoudig gehouden en is gegarandeerd gemaakt voor een lange levensduur.

Ondanks de eenvoud is er best veel mogelijk. Hij is dubbel beveiligd op te hoge temperaturen en te hoge stromen maar ook kan hij op 33%, 66% of 100% van het vermogen werken.

Montage is eenvoudig

De ketelj is leverbaar in 4,5kW, 6kW, 12kW, 15kW en 18kW wat voor 75% van de woningen voldoende zou moeten zijn.

Monteren kan door groepen uit te zetten. Dit alles is vanaf de voorkant van de ketel waar ook de temperatuur af te lezen, is samen met de druk in de leidingen. 

Monteren zou u zelf kunnen doen maar handig is een loodgieter in te huren, deze zou hier de kennis in huis van moeten hebben.

Wilt u de oude cv ketel omwisselen voor een elektrische cv ketel? Dan dient u ook iets aan te schaffen om warm water te genereren. Een Elektrische boiler is hiervoor geschikt.

Meer weten over de DAT cv ketel? In onze webshop meer informatie www.warmteshop.eu.

https://warmteshop.eu/product-categorie/kachels/elektrische-cv-ketel/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten