Schep sfeer in je interieur

Wanneer je een nieuwe woning koopt of als je je huidige woning graag wil renoveren, zijn de meubels die je hiervoor kiest van essentieel belang. Het is dan ook belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over de stijl die je wil gebruiken in je interieur. 

Zorg voor een blikvanger 

Het is altijd leuk om een nieuwe of je huidige woning in te richten. Je kan er je creatieve zelf helemaal in los laten. De woonkamer is vaak de blikvanger van de woning, omdat je daar je gasten ontvangt. De meubels die je hiervoor kiest, spelen dan ook een grote rol in de sfeer die je wil creëren met je interieur. 

Daarnaast kan het ook interessant zijn om een blikvanger te hebben in je ruimte. Een dergelijk focuspunt zorgt vaak voor meer balans in je woning. Het kan soms overweldigend zijn om een volledig nieuwe ruimte binnen te stappen, dus een eyecatcher zorgt ervoor dat je meteen weet naar waar je moet kijken. Kies dus zeker een focuspunt dat de moeite waard is om gezien te worden. Dit hoeft zeker niet groot of bombastisch te zijn, het moet gewoon opvallend zijn. Dat kan zijn qua kleur of qua vorm of omwille van het materiaal dat gebruikt is. 

Zodra je de eyecatcher hebt gekozen, is het vaak ook eenvoudiger om je meubels de kiezen en de ruimte daar omheen in te richten. Het is ook belangrijk dat je blikvanger voldoende opvalt in de ruimte. Je kan dus hetzelfde kleurenpalet gebruiken maar het mag niet verdwijnen in de ruimte. Een beetje contrast is dus welkom. Er zijn verschillende elementen die je kan gebruiken als eyecatcher. Dat kan een van je meubelstukken zijn maar ook een plant of een opvallende accessoire. Keuze in overvloed!

Benut de ruimtes goed

Niet alle ruimtes zijn altijd erg groot. Waar je je in je woonkamer vaak volledig kunt laten gaan, is de ruimte in bijvoorbeeld een badkamer vaak een stuk kleiner.  Het is dan ook belangrijk dat je goed met de ruimte omspringt. Zo is in een badkamer de opbergruimte vaak ook beperkt. 

Met badkamerrekken kan je op een eenvoudige manier meer opbergruimte creëren in je badkamer. Zeker voor spullen die je vaak gebruikt is een badkamerrek een must have. Denk maar aan je handdoeken, tandenborstel of haardroger. Kleinere spullen kan je dan opbergen in mooie mandjes of bakken. Badkamerrekken bestaan zowel in hout, bamboe als in rvs. Een houten rek geeft net dat tikkeltje meer karakter aan je badkamer terwijl de rekken in roestvrij staal perfect zijn voor een vochtige ruimte. Een leuke tip kan zijn om aan de achterkant van je deur nog een extra rekje te hangen. Hier kan je bijvoorbeeld je natte handdoek op hangen na het douchen. Mogelijkheden genoeg!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten