Professionele hulp nodig bij vernieuwen van uw keuken?

VL wonen

Wanneer u de keuken wilt gaan vernieuwen is het altijd uitvinden wat de wensen zijn of juist niet. Er is genoeg keuze wat betreft keukens. Misschien wilt u wel voor een eiland keuken of juist voor een U keuken gaan.

Eiland keuken

Een stijlvolle eiland keuken is vaak multifunctioneel ingericht en luxe. Met een keukeneiland kunt u koken en leven in dezelfde ruimte. Tijdens het koken kan je lekker kletsen met je partner, werken, lezen en eten. Een eiland keuken is er in veel stijlen, er is dus vast ook wel eentje bij die u bevalt. De eilandkeuken past niet alleen in de moderne keuken. Het is maar hoe u de keuken aankleedt met de keukenapparatuur maar ook met materialen, lengte en breedte doen ertoe.

Indeling keuken

Bij voldoende ruimte in de keuken is een eiland keuken zeker een optie. De meest prettige ruimte voor een eiland keuken is 16 tot 20 vierkante meter. Ook in de kleine keukens kan een eiland keuken, dit noemen ze een schiereiland. Er zijn verschillende manieren om het eiland in te delen:

Eiland ingericht als kook- en spoeleiland: Bij dit eiland is de wasbak, kookplaat of gasfornuis in het eiland gebouwd. Op die manier creëer je ruimte in de keukenkastjes.

Spoeleiland of kookeiland: Wanneer u het eiland als spoeleiland inricht, heeft u geen omkijken naar een afzuigkap. Dat is bij het kookeiland wel. Bij het spoeleiland moet er rekening gehouden worden met het leidingwerk voor de spoelbak en kan je het afmaken met een kokend waterkraan.  Eén kant kan dienen als barretje waar heerlijk aan gekletst kan worden.

Schiereiland: Hierbij wordt één kant van het eiland aan de muur gemaakt. Deze optie wordt in kleine keukens gebruikt en kan voor het spoeleiland maar ook voor een kookeiland.

U-keuken

Wanneer er gekozen wordt voor een prachtige U-keuken dan is er aan één kant een opening. De andere zijdes zijn voorzien van keukenmeubelen en hebben verschillende lengtes. Deze keuken is praktisch en comfortabel en heeft ook veel bergruimte en werkplek. Op die manier heeft u alles binnen handbereik.

Stijlen en opstellingen

Bij deze keuken kan je verschillende stijlen en opstellingen hebben. Zo kan je aan één zijde een bar of eetruimte creëren. Met een paar mooie krukken, kan er heerlijk gekletst worden tijdens het eten bereiden. Wat betreft stijlen is er van alles mogelijk zoals landelijk, modern of klassiek. U kunt het keukenfrontje kiezen naar eigen smaak en afwerken met een paar mooie keukengrepen. Het is wel belangrijk dat je voldoende ruimte hebt in het middenpad, er moet voldoende ruimte zijn ook om met zijn twee te kunnen koken. 

Tips voor de U-keuken

Er zijn nog wel een aantal handige tips:

·        Er moet voldoende ruimte zijn tussen de zijdes, minimaal centimeter.

·        De ruimte waar de U-keuken komt moet ongeveer meter breed zijn

·        Denk goed na waar u de keukenapparatuur wilt hebben. Als het los staat moet u ook nog bewegingsruimte hebben.

·        Fornuis, spoelbak en koelkast moeten maximaal 2 meter van elkaar af staan. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten