Zo verzorg je je hairextensions

Denk je erover om hairextensions, bijvoorbeeld om tape extensions van Hairextensionsvoordeel, te kopen? Dan is het fijn als je weet hoe je deze extensions moet verzorgen. Zo weet je zeker dat de extensions zo lang mogelijk meegaan en mooi blijven. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

Een goede verzorging is belangrijk

Afhankelijk van je extensions gaan deze van een paar weken tot een paar maanden mee. De levensduur is niet alleen afhankelijk van het soort extensions, maar ook van de verzorging. Als je extensions van echt haar koopt, gaan deze bijvoorbeeld ook langer mee dan synthetische extensions. Een goede verzorging van je extensions is echt enorm belangrijk, want zo blijven ze langer mooi.

Zorg voor voldoende voeding

Hairextensions hebben net als gewoon haar een goede voeding nodig. Als je van jezelf redelijk vet haar, zul je misschien niet altijd crèmespoeling gebruiken, maar als je hairextensions hebt is het belangrijk dat je dat wel doet. De crèmespoeling werkt vochtinbrengend, waardoor je hairextensions niet uitdrogen en soepel blijven. Het liefste gebruik je ook één à twee keer in de week nog een voedend haarmasker naast de crèmespoeling. 

Niet te veel hitte

Alles waar je haar gevoelig is, moet je bij hairextensions nog een beetje versterken.

Je haar kan niet zo goed tegen hitte, maar hairextensions kunnen dat zeker niet. Let er dus op dat je je haar niet te vaak föhnt, stijlt, of krult. Wil je dat nou wel doen? Maak je föhn of stijl- en krultang dan niet te heet. Ga voor de laagste of een na laagste stand, dat is vaak al meer dan genoeg om je haar goed in model te krijgen.

Wees er voorzichtig mee

Wees zuinig op je extensions. Wil je je haar afdrogen? Doe dat dan door voorzichtig je haar uit te knijpen met een handdoek. Wil je je haar borstelen? Doe dat dan voorzichtig en het liefst met een kam. Dit doe je niet alleen voor de extensions zelf, maar ook voor je eigen haar. De extensions zijn namelijk bevestigd aan je eigen haar en dat maakt dat er dus constant een gewicht aan je haar hangt. Dat is voor je haar ook zwaar en het zorgt ervoor dat het wat sneller afbreekt. Het is dan dus helemaal niet verkeerd om wat voorzichtiger met je haar te zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten