Prachtige design meubels

Strakke lijnen, minimalistische inrichting, strakke afwerkingen en vermengde traditionele details. Het combineren van traditionele en moderne meubels lijkt misschien een uitdagende mix om te perfectioneren. Als het echter op de juiste manier wordt gedaan, creëert het mengsel een unieke, meerlagige ruimte.

 

Een van de voordelen van het combineren van traditionele en moderne interieurstijlen is het ontwikkelen van een persoonlijke stijl die je in andere huizen niet zult zien. Helaas intimideert de uitdaging de meeste mensen. Het is een risico, maar het is ook een risico met een zeer hoge beloning. Als je het aandurft, kan ook jij, prachtige design meubels in huis halen. 

 

Begin met iets kleins

Als jouw huis nu voornamelijk een traditionele inrichting heeft is het wat lastiger om in een keer over te schakelen naar design meubels en een moderne interieurstijl. Hierdoor kan je het dus ook kleins aanpakken. Dit doe je door een mooi design meubelstuk uit te kiezen, die niet te groot is. Denk aan een design hanglamp of een design spiegel. 

 

Deze kleine veranderingen maken al een groot verschil in je inrichting. Daarbij kan je het gewoon de tijd geven voordat je overgaat naar andere mooie design meubels. Design meubels kunnen namelijk een aardig prijskaartje hebben. Op deze manier kan je dus ook steeds sparen tussendoor.

 

Kies een hoofd interieurstijl

Traditionele en moderne inrichting verschillen sterk. Daarom is het belangrijk, om de mix te laten werken, om één stijl de ruimte te laten domineren. Bepaal welke stijl het beste bij jouw  ruimte past en laat deze je meubel keuzes bepalen. Vervolgens kun je een paar items van de andere stijl mengen. Als je het eenmaal doorhebt, heb je ofwel een traditionele ruimte met moderne accenten of een gemoderniseerd ontwerp met traditionele stukken. Als je voor een moderne interieur gaat met traditionele stukken, kan je de grotere meubelstukken zoals een bank, kast en tafel in modern doen, en de kleine stukken in traditioneel. Een mooie design tv meubel past hier ook goed bij.

 

Wat zijn design meubels?

designmeubels zijn meubels die specifiek zijn gemaakt door een individuele ontwerper of een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van meubels. In de meeste gevallen zullen het zeer eigentijdse meubels zijn die gemaakt zijn van de beste materialen. Het is geen wonder dat designmeubels doorgaans duurder zijn dan traditionele meubels die in massa worden geproduceerd. Als je een design meubel wilt aanschaffen hoef je deze niet perse zelf te ontwerpen. Zo zijn er ook genoeg bedrijven die dit namelijk al hebben. Het unieke van design meubels is dat je ervan verzekerd van kan zijn dat niet iedereen dezelfde meubelstuk zou hebben. Design meubels worden namelijk in veel kleinere assortimenten verkocht.

Kies eens wat ander

Of je nu een moderne inrichting hebt, landelijk, of scandinavisch, probeer je meubelstukken eens ergens anders te kopen dan normaal. Op deze manier zal je huis een stuk unieker zijn. Tegenwoordig heeft namelijk iedereen dezelfde meubels. Door design meubels te kopen, weet je zeker dat dit niet meer zal gebeuren maar gelukkig zijn er dus ook andere manieren door dit te doen. 

Als je van plan bent om verschillende meubelstukken te combineren kan je dit dus ook van verschillende winkels halen. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten