Wat zijn momenteel de populairste stijlen in keukenontwerp?

Iedereen is anders en daarom wordt iedere keuken naar eigen smaak met details, materiaalcombinaties, apparatuur en kleuren individueel vormgegeven. Wil je een nieuwe keuken, dan kies je in eerste instantie je favoriete keukenstijl voor je eigen keukenontwerp. De keuze uit materialen, afwerking en accessoires is echter gigantisch. Neem daarom ter inspiratie eerst eens een kijkje in diverse luxe showroomkeukens. De keukenspeciaalzaak heeft vaak verschillende showroommodellen staan en hier kun je ideeën opdoen voor thuis. Op deze manier kun je echt zien en ervaren wat mooi en functioneel is. Wil je weten wat momenteel de meest populaire stijlen zijn in keukenontwerp dan lees hieronder snel verder.

Welke keukenstijl kies jij?

Er zijn vele verschillende keukenstijlen waaruit je kunt kiezen voor je eigen nieuwe droomkeuken. De landelijke keuken is uitgevoerd in natuurlijke materialen. De stijl kan klassiek landelijk of modern landelijk zijn en gecombineerd worden met elementen van andere stijlen. Bij natuurlijke materialen denken we aan hout, steen en natuursteen. Houd je van strakke lijnen, gladde oppervlakken en moderne materialen, dan kies je voor een moderne keuken. In een modern design kun je verder weer eindeloos variëren met kleuren en materiaalcombinaties. Er zijn houten keukens, hoogglans keukens, matte keukens, industriële keukens, keukens in betonlook en designkeukens, en alle varianten daarin. Houd je van Industriële aspecten, een minimalistische uitvoering, historische kenmerken of duurzaamheid. Jij mag zelf bepalen waarop de nadruk ligt.

Keukenstijlen in 2023

Dit jaar kennen een paar stijlen of liever aspecten in keukendesign een groeiende populariteit. Hierna noemen we er een aantal. Wat kleur betreft zijn de kleuren uit de natuur en grijs zeer geliefd. Verder is sfeer erg belangrijk, schep warmte en knusheid met accenten van koper en messing, en met verlichting. Werk met gecombineerde aanrechtbladen en moderne “slimme” keukenapparaten. Schep rust met een minimalistisch design door dichte kastjes en weinig en onopvallende maar praktische accessoires. Combineer de kleur zwart met hout en maak optimaal gebruik van de ruimte door hoge keukenkastjes of een kastenwand tot aan het plafond. Ben je in de buurt, kijk eens bij keukens in Tilburg, voor het vergelijken van de verschillende stijlen 

Kleine aanpassingen groot verschil

Wil je geen compleet nieuwe keuken maar toch een andere look, dan is er door het gebruik van kleuren en accessoires veel mogelijk. Populaire trends in woningrenovatie hebben ook hun weerslag op de keuken. Geef je keuken een vintage-retro look, door het combineren van verschillende kleuren, pastel kleuren combineren of pastelkleuren en felle kleuren samenbrengen in een vrolijk geheel. Dit kleurenpalet kleed je vervolgens aan met enkele retro accessoires voor een complete metamorfose. Een andere aanpassing is het aanbrengen van kleuren en aspecten van de Scandinavische stijl. Gebruik hierbij veel wit, licht gekleurd hout en houd de inrichting rustig. Een derde keuze is het aanbrengen van industriële elementen in je keuken. Combineer robuuste en natuurlijke materialen en accessoires in je keuken. Breng donker gekleurde elementen aan en werk met staal of rvs.

Kies je eigen keukenstijl

Iedere keuken is een uitdrukking van individuele wensen en smaken. Of je nu van strakke, moderne lijnen houdt en gladde materialen, of van natuurlijke materialen in een klassieke uitvoering of in een stoere look. Welke keukenstijl ook je voorkeur heeft, door het aanbrengen van tal van persoonlijke accessoires, kleuren en materialen krijgt jouw eigen keuken zijn finishing touch. Door een keukenrenovatie kun je jouw keuken aanpassen aan de nieuwste stijl en trends. Of je nu een voorstander bent van duurzaamheid, klassieke elementen, stoere industriële elementen of minimalisme. Jij geeft je keuken zijn gezicht en uitstraling. Een feit is in ieder geval dat de keuken een steeds centralere plek inneemt in het gezin en het kloppende hart van het huis. Hoe dit hart eruit ziet bepaal je zelf en individualiteit mag gezien worden!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten