Banken als blikvangers: durf te kiezen voor een opvallend design

In veel woonkamers is het meest opvallende meubelstuk vaak: de bank. Helemaal wanneer je kiest voor een lekker grote bank, waar je heerlijk in weg kunt zakken. Maar naast ruimte, speelt nog een andere belangrijke factor een grote rol. Je raad het misschien al: het design en de stijl van de bank! Aangezien een bank toch vaak al de blikvanger van de woonkamer blijkt te zijn, kun je hier op inspelen door te kiezen voor een opvallend design. Eentje die perfect matcht met de rest van je interieur! De bank als blikvanger: durf jij het aan? Lees dan snel verder!

Ruimte van de bank

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte de bank mag innemen in je woonkamer. Heb je bijvoorbeeld voorkeur voor een bank die wat minder ruimte inneemt? Dan kun je kiezen voor een comfortabele 2 zitsbank. Het voordeel van deze bank is dat je het gezellig in een hoekje kunt plaatsen, zonder dat het snel te veel ruimte in zal nemen. Daarnaast wordt er vaak ook voor gekozen om een extra 2 zitsbank toe te voegen, die je zelf bij elkaar kunt plaatsen op een manier die bij jouw woonkamer past. Met een 2 zitsbank kun je dus meerdere kanten op, ideaal in een wat kleinere woonruimte.

Positie van de bank

Naast de ruimte is het ook belangrijk om te bepalen welke positie de bank mag hebben. Dit kan soms best even een puzzel zijn. Wanneer je ervoor wilt kiezen de bank een echte blikvanger te laten zijn, kun je dat doen door de bank als centraal stuk in de woonkamer te plaatsen. Dit kan het beste met een 3 zitsbank. Een 3 zitsbank neemt net wat meer ruimte in en zal daardoor ook nog wat meer centraal staan in je woonkamer. De perfecte positie voor de blikvanger van de woonkamer! 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de bank in een hoekje te plaatsen of tegen de muur. Dit is heel afhankelijk van jouw woonkamer zelf. Plaats de bank in ieder geval altijd 20 cm van de muur af. 

Design van de bank

Naast de ruimte en de positie van de bank is er nog een hele belangrijke factor: het design van de bank. Dit zal je blikvanger maken of breken. Om het design van de bank te bepalen, is het belangrijk eerst de kleur van de bank te bepalen. Je kunt ervoor kiezen om de bank te laten matchen met de hoofdkleur van je interieur, of juist voor een contrasterende kleur te gaan. Een voorbeeld van een mooi contrast is een bruine leren bank bij een donkergroene muur. Bij een Scandinavisch interieur kan het weer heel mooi zijn om voor een matchende, lichte kleur te gaan. 

Naast kleur is het materiaalsoort en de stijl van je blikvanger ook erg belangrijk. Kies je voor leer of ga je voor suède? Wil je een bank op poten of juist niet? Bedenk welke wensen jij hebt voor de bank, zodat het stijlvol en comfortabel is. Welke stof vind jij fijn? Ben je op zoek naar een stoere look of juist wat zachter? Stel jezelf deze vragen om zo dicht mogelijk bij jouw droombank en ideale blikvanger te komen. 

Comfort en stijl

Naast de positie, het type en design van de bank, blijft het natuurlijk ook belangrijk dat je heerlijk in de bank weg kunt zakken na een lange dag. Combineer stijl met comfort voor jouw ideale blikvanger. Zodat de bank ook centraal staat voor een avond genieten en relaxen!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten