Mooie muursticker voor de kamer van je kind

Tegenwoordig zijn muurstickers kinderkamer helemaal in. Dit is natuurlijk niet zo raar met het assortiment die ze hebben maar ook door het aanbrengen ervan  is het dus zo populair geworden. Muurstickers kan je namelijk stukken makkelijker aanbrengen en er af halen dan bijvoorbeeld behang. Hierdoor is het minder erg als je kind er na een paar jaar op uitgekeken is. 

Het is een makkelijke en voordelige manier om een kinderkamer toch te personaliseren naar de wensen van het kind. Maar voordat je nu gelijk heel veel verschillende soorten stickers gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je rekening houdt met een paar punten. 

 

Kunnen muurstickers op elke muur?

Het is natuurlijk vervelend als je een muursticker hebt gekocht en er dan pas achterkomt dat deze niet op jouw muur kunnen. Over het algemeen kunnen muurstickers op elke ondergrond maar als jouw muur een grove pleisterwerk heeft zal deze veel minder goed hechten dan bij een strakke ondergrond. Dit kan er dan wat rommeliger uitzien met luchtbellen er onder en uiteindelijk er dus afvallen. Let hier goed op voordat je muurstickers kopen wilt. 

Als je niet de mogelijkheid hebt om een strakke muur te creëren kan je ook de muursticker op een schildersdoek plakken en deze ophangen in de kamer. 

 

Muursticker personaliseren

Het hebben van een muursticker in de kamer van je kind is natuurlijk al heel erg leuk, maar het hebben van een gepersonaliseerde muursticker voor je kind is nog veel leuker. Als je bezig bent met de babykamer kan je dus een mooie muursticker creëren met bijvoorbeeld de naam van je kindje. Daarbij kan je er ook een heel thema van maken. Of dit nu dieren zijn, bloemen, sterren of stippen, het is er allemaal. Wees ook niet bang om verschillende stickers met elkaar te combineren. Op deze manier maak je het nog bijzonderder dan behang omdat je er veel meer mee kan doen. 

 

Kan je de muur verven?

Wil je graag een muursticker maar ook een gekleurde muur? Gelukkig is dit geen probleem. Je kan de muur verven in de gewenste kleur en er daarna de sticker op plakken. Zolang de ondergrond van de muur goed is en de verf goed gedroogd is, kan je gewoon een muursticker gebruiken. Het beste kan je ongeveer drie weken wachten na het schilderen van de muur, op deze manier weet je zeker dat de verf helemaal goed gedroogd is. Dit is zowel beter voor de verf als voor de muursticker.

Zorg er voor dat je de muur goed stofvrij maakt voordat je de muursticker aanbrengt.

 

Hoe de muursticker verwijderen

Als je de muursticker verkeerd hebt opgeplakt of graag wilt veranderen voor een andere, is het wel zo handig om te weten hoe je dit het beste kan doen. Je wilt natuurlijk niet je muur beschadigen. Gelukkig gaat dit een stuk makkelijker dan met behang. Als je er zeker van wilt zijn dat je de muur niet beschadigt door bijvoorbeeld de verf er af te trekken, kun je eerst een föhn gebruiken om de lijm warm te maken. Hierna kan je een klein stukje los maken en daarna in een keer de hele sticker eraf trekken. Over het algemeen ben je binnen enkele minuten klaar.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten