Leuke en handige tips om de babykamer in te richten

Is er een kleintje op komst? Wat een prachtig nieuws! Natuurlijk wil je tijdig de babykamer inrichten, om je kindje een fijne plek te geven. Of je kindje er nu al snel gaat slapen of eigenlijk nog niet meteen, het kamertje kan maar beter compleet zijn. Dit zijn onze tips voor de inrichting.

 

Sfeervolle accessoires

Een babykamer mag best wat sfeer hebben! Graag zelfs. Je kindje gaat hier immers veel tijd doorbrengen, en jij bent er als ouder ook veel te vinden. Gelukkig zijn er een heleboel mooie accessoires voor de babykamer te vinden. Zorg bijvoorbeeld voor leuke wanddecoratie: hier is altijd nog wel een plekje voor vrij te maken. Posters of schilderijtjes, het staat beeldig aan de muur. Ook leuk? Hang plankjes op, waar je decoratie op kwijt kunt.

Denk aan boekjes en speelgoed, maar ook het geboortekaartje van je kindje in een leuk lijstje. Op de vloer plaats je een sfeervol vloerkleed, naast het bedje of de commode bijvoorbeeld. Dit zorgt meteen voor een fijne akoestiek in de ruimte. Ook houdt de stof warmte beter vast, om een extra voordeel te noemen. Heb je nog een plekje vrij? Plaats hier dan een mooie (nep)plant, of denk juist aan een bijzonder souvenir.

 

Praktische meubels

Natuurlijk heb je verschillende meubels nodig bij de inrichting van de babykamer. De belangrijkste items? Een commode, een bedje (wiegje of ledikant) en een kast. De commode is bedoeld om je kindje op te verschoven. Hierop plaats je een aankleedkussen. Het is praktisch om hier een centrale plek voor in te richten. Je kunt ook meteen wat spulletjes kwijt in de lades, zoals pampers en doekjes. Qua bedje: ga je voor een wieg of een ledikant? Een wiegje is alleen bedoeld voor de eerste maandjes, daarna stap je eigenlijk al meteen over op een ledikant, oftewel een klein bedje. En in de kast kun je speelgoed en kleding kwijt, samen met andere spulletjes voor je baby. Zo houd je het kamertje opgeruimd: dat is uiteraard wel belangrijk. Verder is een stoel voor jou handig, waar je op kunt zitten als je kindje gaat slapen of als je je kindje voedt.

 

Mooie raamdecoratie

Zorg voor raamdecoratie in het kamertje. Zo kun je zonlicht weren, waardoor je kindje langer slaapt. Je hoeft het niet (altijd) helemaal donker te maken in de babykamer: veel kindjes vinden het wel prettig als er nog wat licht is. Rolgordijnen passen daarom uitstekend bij de babykamer, waarbij je precies de juiste mate van lichtinval bepaalt. Schuif het gordijn eenvoudig wat meer open of wat meer dicht. Rolgordijnen zijn er voor alle soorten ramen te vinden – of er nu een groot of een klein raam in de babykamer is.

 

Veilige babykamer

Let natuurlijk op de veiligheid van de kamer! Dit zit ‘m in verschillende aspecten. Zorg dat je kindje zich nergens aan kan stoten of nergens af kan vallen. Zodra je kindje begint te kruipen, is het al helemaal nodig om hierop te letten. Pas op met snoeren en kabels, of juist meubels die scherpe hoeken hebben. Zorg dat je de kamer goed kunt luchten: je wilt er een raampje kunnen openen, voor frisse lucht. Een verwarming kan handig zijn in de winter, maar zet de verwarming nooit te hoog. En pas zeker op met een verwarming die heel heet aanvoelt: je wilt niet dat je baby hier tegenaan komt. Zorg er daarnaast voor dat je kindje niet in de volle zon ligt te slapen. Ga liever voor een plekje in de schaduw. Zo zie je maar: er zijn genoeg aandachtspunten om rekening mee te houden. Neem daarom zeker even de tijd om een mooie, gezellige én veilige babykamer in te richten!

https://www.kwantum.nl/vloer/vloerkleden

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten