Nieuw glas in de kozijnen

Of je nu nieuw glas nodig hebt voor in je bestaande kozijn of dat je glazen moet kiezen voor je nieuwe woning of kantoor, het kan een lastige klus zijn om de juiste soort te kiezen. Waarschijnlijk wist je in het begin niet eens dat er zoveel verschillende soorten glazen zijn voor het kozijn. 

Een van de nieuwere soorten glazen voor in het kozijn is gelaagd glas. Dit glas wordt voornamelijk gebruikt voor kantoren en scholen maar kan je ook gebruiken voor in huis. Zo heeft dit glas bepaalde voordelen die je bij andere soorten glazen niet zal hebben. 

 

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is glas wat meerdere lagen heeft met een transparant laagje kunststof tussen elke laag. Hierdoor is dit glas zeer stevig en moeilijk te breken. Dit glas wordt ook wel kogelwerend glas genoemd. Het zou dus kogels tegen kunnen houden wanneer dit nodig is. 

Zeker op plekken waar het extra veilig moet zijn zoals op scholen, beveiligende instellingen maar ook hoge gebouwen, is het wel zo fijn om te weten dat het glas tegen een stootje kan. Stel dat dit glas wel breekt, breekt het in een keer en niet in allemaal kleine stukjes. Hierdoor is het opruimen ervan makkelijker en heb je minder kans op letsel voor de omliggende mensen. 

 

Voordelen van gelaagd glas

De grootste voordeel van gelaagd glas is dus dat het stukken steviger is dan de andere soorten glazen die er zijn. Hierdoor is het dus veiliger voor het geval dat het breekt en daarbij bescherm je je huis ook nog eens beter voor eventuele inbrekers. Zo kunnen ze er een steen tegenaan gooien, maar het glas zal niet snel breken. Daarbij heb je ook nog eens de keuze of je bijvoorbeeld gelaagd glas wilt dat ook nog eens extra isoleert of een geluiddempende werking heeft. Je hebt dus meerdere keuze met dit soort glas terwijl het er hetzelfde uit zal zien als elk ander kozijn. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten