Een combinatie van verschillende raambedekking voor het beste resultaat

VL wonen

Wanneer je gaat verbouwen of je huis een nieuwe styling geeft is je raambedekking cruciaal voor het samenbinden van je interieur. De raambedekking die je kiest kan een kamer donker of juist lichter maken, het accent leggen op je meubels of juist op je vloer. Veel mensen kiezen voor gordijnen of jaloezieën maar steeds meer huishoudens kiezen voor raamfolie. Een combinatie biedt je alles dat je maar kunt wensen. Je leest het in dit artikel!

Je opties voor raambedekking

We hebben ze net al even kort genoeg. Gordijnen zijn het meest populair en hangen in vrijwel iedere woning. In appartementen en op de bovenverdieping wordt vaak voor jaloezieën gekozen. Vaak bij de wat kleinere ramen om kosten te besparen. Tot slot kun je kiezen voor privacy folie. Raamfolie is lange tijd gezien als een goedkope maar ook een niet al te mooie oplossing. Dat is tegenwoordig wel anders. Zo ziet Squid raamfolie er prachtig uit dankzij de textiellook die je ook nog eens in veel verschillende kleuren kunt bestelen.

Combineer raamfolie met gordijnen of jaloezieën

Je kunt zowel gordijnen als jaloezieën uitstekend combineren met raamfolie. Overdag heb je geen inkijk dankzij de folie en ’s avonds schuif je de gordijnen of jaloezieën dicht. Je kunt hiervoor zelfs speciale zonwerende folie kopen die de warmte buitenhoudt. Of een combinatie maken met inbraakwerende folie waardoor het voor inbrekers veel moeilijker wordt om binnen te komen.

In kantoren wordt vaak gekozen voor alleen raamfolie, de zogenoemde one way vision folie. Bij deze folie kun je , zoals de naam suggereert maar vanaf één kant doorheen kijken. Ook verduisteringsfolie wordt vaak als alleenstaande raambedekking gebruikt. Je ziet deze folie vooral terug bij opslagruimtes. De folie blokkeert zowel de warmte als schadelijke uv-straling. De folie is ook ondoorzichtig waardoor je geen inkijk hebt van ongenode gasten.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten