VL Wonen
Huisdieren

Poedel: dit wil je weten over dit dier

Poedel honden hebben een lange levensduur. Ze leven tot wel zestien jaar als ze worden opgevoed met een gezond dieet, voldoende lichaamsbeweging en sociale interactie. Ze leven niet alleen langer, maar hebben ook relatief minder gezondheidsproblemen. Lees meer wetenswaardigheden over deze bijzondere hond.

De Poedel heeft liefde voor iedereen 

Een van de grootste voordelen van de Poedel is dat hij kan samenleven met andere huisdieren. En hoewel hij de neiging heeft erg van een persoon te gaan houden en altijd op hem wacht bij de deur van zijn kamer, heeft de Poedel bijna altijd liefde voor iedereen, of het nu de kinderen zijn of ouders en vrienden. Deze hond is altijd blij om met iemand te spelen, zelfs als de persoon onbekend is. Op Poedel Wereld kan je hier verder over lezen.

Een Poedel ontsnapt zelden naar buiten

Dit zijn honden die graag begeleid worden, ook als ze binnen zijn. En als iemand boodschappen gaat doen, missen ze hem, maar als hun favoriete persoon uitgaat, zijn ze meestal angstig en rusteloos in afwachting van de terugkeer van hun baasje. Het is normaal dat Poedels naar openstaande deuren rennen en de straat opgaan. Maar als hij altijd binnen is grootgebracht, is het zeldzaam dat hij ontsnapt. In feite gaan ze alleen naar buiten als ze zien dat de eigenaar buiten is. En als je hem een bevel geeft om binnen te komen, zal hij dat ook doen.

Puppy Poedels zijn rusteloos en vol energie

Poedels behoren tot de hondenrassen die het liefst blaffen. Vooral kleinere poedels zijn gevoeliger en zullen blaffen als ze een beetje turbulentie buiten de deur horen. Ook zijn deze kleine honden over het algemeen aanhankelijk en zullen ze blijven blaffen als ze hun baasjes naar hun werk zien gaan, in de hoop dat hun baasjes hen meenemen. Als ze puppy’s zijn van een paar maanden oud, zullen ze erg rusteloos en vol energie zijn. Het probleem is dat als ze iets pakken dat wordt gegooid, ze het volledig zullen vernietigen, of het nu schoenen of papieren zijn. En als hij zijn behoefte moet doen, wees er dan zeker van dat hij er een puinhoop van zal maken. Let hier dus op als je je Poedel wil opvoeden.

Wat eten Poedels het liefst 

Alleen een goed gekozen uitgebalanceerd dieet zal de Poedel aantrekkelijk van uiterlijk en gezond van binnen maken. Wees ervan bewust dat exemplaren van dit ras vatbaar zijn voor allergische reacties. De allergische reacties van Poedels zijn voornamelijk voedselgerelateerd van aard en verschijnen dicht bij de leeftijd van twee jaar. Speel op veilig en schakel je huisdier in dat geval onmiddellijk over op een allergievrij droogvoer. Voor het overige geldt dat als het dier gezond is, elk dieet bij hem past: droog, halfvochtig of natuurlijk voedsel.

Wanneer moet ander voedsel voor je Poedel zetten?

Wanneer de hond duidelijke tekenen van een allergische reactie vertoont: schurft, haaruitval of verlies van glans. Het is noodzakelijk om alle mogelijke allergenen, vooral voedsel, uit te sluiten. Het kiezen van een ander voer is noodzakelijk, liefst uit de hypoallergene, medicinale of holistische lijn. Voorts is het raadzaam na te gaan of hij een ziekte heeft die dieet of speciale voeding vereist. Wanneer de hond weigert te eten of de fysiologische toestand is veranderd vanwege dracht, groei of ouderdom, moet het voedingspatroon vaak ook worden aangepast.