Placemats en onderzetters hoeven niet alleen praktisch te zijn

Als je een mooie eettafel hebt gekocht en deze ook graag mooi wil houden, kun je de tafel beschermen door middel van placemats en onderzetters. Tafelkleden worden na elke maaltijd weer opgevouwen en in de kast opgeborgen. Hierdoor zullen er snel vouwen in het tafelkleed ontstaan en kan het daardoor scheuren. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor placemats en onderzetters. Deze kun je voor elke maaltijd op de tafel leggen, op de plekken waar mensen zullen zitten. Placemats gaan erg lang mee en bieden daarnaast uitstekende bescherming voor jouw eettafel.

De eettafel blijft onbeschadigd

Mocht het gebeuren dat er drinken wordt geknoeid op een tafelkleed, kan dit soms nog door het tafelkleed heen druipen en alsnog de eettafel beschadigen. Placemats zijn echter van vinyl gemaakt, waardoor dit niet kan gebeuren. Een tweede voordeel van placemats van vinyl is dat ze erg makkelijk zijn schoon te maken. Je hebt enkel een nat doekje nodig en voilà: de placemat is schoon!

 

Voor elke gelegenheid een placemat

Placemats zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook een leuke toevoeging zijn op jouw eettafel. Tegenwoordig kun je vinyl placemats in allerlei soorten, maten en patronen vinden. Denk aan een mooi planten patroon voor een echt jungle gevoel in combinatie met een houten eettafel, of donkergrijze placemats voor een meer luxe diner. Doordat placemats helemaal niet duur zijn, kun je meerdere soorten aanschaffen, zodat je bij elke gelegenheid passende placemats hebt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten