VL Wonen
Wonen in een appartement

Pensioenuitkering Nederland 2021 makkelijk online te regelen

Pensioenuitkeringen vormen een geheel van financiële regelingen waarmee uw werknemer na pensionering een inkomen heeft. Een aanvullend pensioen bestaat over het algemeen uit drie delen:

1. Een wettelijke AOW-uitkering Nederland

Vanaf 67 jaar krijgt iedereen die in Nederland woont een lijfrenteverzekering op grond van de Algemene Ouderdomswet AOW. Het AOW-pensioen (uitgekeerd op grond van de AOW) is een basispensioen van de overheid. Iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt en in Nederland woont of heeft gewoond, heeft in de regel recht op een AOW-pensioen. De overheid keert uw AOW-pensioen uit vanaf de dag dat u de voor u geldende AOW-leeftijd bereikt. Het maakt daarbij niet uit in welk land u op dat moment woont.

2. Werkgever Pensioenuitkering Nederlandse regeling

Onder de uitvoering van een verzekeraar of pensioenfonds komen de premies die u betaalt en van het salaris van uw werknemer afgaat ten goede aan de pensioenuitkering van uw werknemer. Het pensioenfonds geeft informatie over het streefpensioen en de opgebouwde waarde in het jaarlijkse uniforme pensioenoverzicht (UPO).

3. Een aanvullend pensioen Nederland

Het kan zijn dat uw werknemer particuliere regelingen heeft getroffen om zijn pensioen aan te vullen met sparen, beleggen of een lijfrente van een verzekeraar of pensioenfonds. Dit is geen pensioenuitkering Nederland omdat er geen werkgever bij betrokken is.

Pensioenbeheer

Goed pensioenbeheer voor een Nederlandse pensioenregeling is afhankelijk van het vinden van de juiste balans tussen concurrerende belangen zoals aantrekkelijke pensioenen, kosten, zekerheid, indexering, risico en beheersbaarheid. Tegelijkertijd moet goed rekening worden gehouden met de belangen van zowel de werkgever (de referent) als de werknemers.

Gerelateerde artikelen

Een paardenstal bouw laat u best aan een expert over

De leukste steden om in te wonen rondom Den Haag

Voorkom een lang traject door te kiezen voor hypnotherapie Brabant

Goedkope lampen

Huis verkopen? Verkoop hem direct aan de makelaar!

Dilemma: je huis verkopen of verhuren