Een flexplek vormt dé ideale oplossing voor startende ondernemers

VL wonen

Onze arbeidswereld is in een staat van beroering. Gebruik maken van een flexibel bureau, een zogenaamde flexplek, in een gezamenlijke ruimte is een van de hedendaagse manieren van werken.

Als freelancer vind je eindelijk je weg uit het kantoor aan huis of het zakencentrum. Voortaan kun je dankzij een flexplek heel wat productiever werken, te midden van gelijkgestemden en zonder langetermijncontracten of hoge investeringen in kantooruitrusting.

Als starter maak je je met een flexplek onafhankelijk van een verhuurder en kun je je volledig concentreren op het behalen van successen van je eigen projecten. Gevestigde bedrijven bieden individuele werknemers of hele teams een aantrekkelijke werkomgeving, inclusief vele voorzieningen zoals bijvoorbeeld een snelle en goede highspeed internetverbinding over glasvezel. Er zijn veel goede redenen om deze kantooroplossing te proberen.

Een flexplek biedt flexibiliteit

Een flexplek biedt ultieme flexibiliteit en stelt je in staat te werken waar en wanneer jij dat zelf wilt. Het is een ideale manier van werken voor individuen of kleine teams. Met een flexplek kun je gewoon de werkruimte binnengaan en een leeg bureau kiezen om aan te werken. Dit betekent dat je elke dag op een andere plek kunt werken, waardoor de flexplek ideaal is om te netwerken, samen te werken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Redenen om te kiezen voor een flexplek

Zoals hierboven al vermeld, is een flexplek een populaire optie vanwege die gewilde flexibiliteit van tegenwoordig. Vooral voor mensen die maar een paar dagen per week een bureau nodig hebben om aan te werken. Sommige aanbieders bieden lidmaatschappen aan waarmee je toegang krijgt tot hun ruimten op zelfs meerdere locaties of je kiest voor het gratis alternatief of voor een ruimte tegen een aantrekkelijke prijs.

Het bedrijf dat dit soort werkplekken aanbiedt, begrijpt als geen ander hoe belangrijk een externe kantoorruimte kan zijn, zonder dat je verantwoordelijk bent voor de schoonmaak e.d. Met een inspirerende en flexibele kantooromgeving moedigen aanbieders van flexwerkplekken innovatie en productiviteit aan.

Jezelf omringen met gelijkgestemde mensen kan een positieve bijdrage leveren om je beter op je werk te concentreren. Sommige mensen hebben nu eenmaal de fysieke scheiding van hun huis nodig om hun persoonlijke leven en hun professionele leven te kunnen scheiden. Het maakt voor sommige mensen echt een merkbaar verschil in hun welzijn en kwaliteit van leven.

Voor veel mensen voelt het fijn om weer mensen om je heen te zien en hebben werken na een lange, vervelende lockdown. En natuurlijk is een flexplek een goedkope optie voor kleine bedrijven of de startende ondernemer.

 

Wat is inbegrepen?

Flexplekken zijn meestal uitgerust met Wi-Fi, en sommige gebouwen bieden 24 uur per dag toegang. Aangezien bij sommige flexplekken geen vast bureau hoort, moet je je bureau aan het eind van de dag vrijmaken. Veel aanbieders hebben echter kluisjes ter plaatse waar je eventueel je persoonlijke bezittingen of documenten kunt opbergen.

Veel van deze locaties hebben een aantal voorzieningen zoals vergaderruimtes (deze kunnen tegen betaling worden gereserveerd) en mogelijkheden om te ontbijten en lunchen in het restaurant op het eigen terrein. Combineer het gezonde met het aangename met gezonde smoothies en juices. Natuurlijk kun je er de hele dag ook terecht voor een lekker kopje koffie of thee. Sommige aanbieders van flexplekken hebben zelfs een terras waar je buiten kunt werken of na het werk nog even een drankje kunt drinken in de buitenlucht.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten