Over het loodgietersberoep, door TFK Loodgieter Haarlem

VL wonen

Wat doet een loodgieter eigenlijk? ‘’Een loodgieter kan je bijna een duizendpoot noemen, hij heeft een heel breed vakgebied. Het is een vakman die zich richt op de aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. Mensen die hun huis aan het bouwen of verbouwen zijn, zullen dus veelvuldig met loodgieters te maken krijgen. Vroeger werden huizen waterdicht gemaakt met stroken in de vorm van loden pijpen, waar het woord “loodgieter” vandaan komt. ‘’, aldus, een vakman van TFK loodgieters Haarlem.

Indien u geen huis aan het bouwen of verbouwen bent, en toch de loodgieter stel op sprong nodig heeft, is dit vaak geen goed teken. Grote kans dat u te maken heeft met een lekkage of een cv-ketel met een storing. Beide zeer onprettige gelegenheden, zeker in de wintertijd. Loodgieters zijn gespecialiseerd in het zo snel mogelijk opsporen van de lekkage, deze kan immers op verschillende plaatsen in het huis verstopt zitten. Gaat het om een lekkend dak, een lekkende cv-ketel of om een wastafel of douche? En die cv-ketel die het ineens niet meer doet? De loodgieter kan u bij al dit soort zaken helpen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! 

Storingen en cv-ketel werkzaamheden 

Piekmomenten voor loodgieters en cv-monteurs zijn het begin van de wintermaanden. Wellicht heeft de cv-ketel in de zomer ook al kuren gehad, maar heeft u dit logischerwijs niet in de gaten gehad. Een onderdeel kan defect zijn, misschien is er te weinig druk in de ketel of de rookgasafvoer heeft mankementen. Het is november, het wordt echt een stukje kouder in ons land en de cv-ketel wordt voor het eerst weer op volle kracht aan het werk gezet. Door één van de bovenstaande problemen krijgt u echter een storing te zien, brrrr, daar zat u niet op de wachten! Een tip is om uw ketel regelmatig te onderhouden, in de zomermaanden al te checken hoe hij functioneert zodat u zo nodig op tijd hulp kan inschakelen. Ga ook niet zelf aan de ketel sleutelen, werken aan vooral gasinstallaties kunt u echt beter aan vakmensen overlaten. U kunt wel zelf controleren of de waterdruk op peil is en eventueel zelf bijvullen of bekijken of er lucht in de cv-installatie zit. Hierbij draait u voorzichtig het ontluchtingskraantje open tot er geen lucht meer uit komt maar alleen maar water. 

Of een lekkage?

Lekkages zijn natuurlijk ook erg vervelend, deze komen vaak voor bij platte daken. Het is belangrijk dat regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan de dakbedekking en gecontroleerd of de hoeken nog intact zijn. Een andere veelvoorkomende lekkageplek is de dakgoot, een tip is dus om deze regelmatig te reinigen. Helaas worden lekkages ook veroorzaakt door het boren in muren, plafonds of vloeren. Hierdoor kunnen per ongeluk waterleidingen geraakt worden. Het enige positieve hieraan is dat u dat meteen merkt en dus ook meteen professionele hulp van uw loodgieter in kunt roepen. Om het laatste te voorkomen kunt u gebruik maken van een leidingzoeker, hiermee kan je gemakkelijk bepalen waar het mogelijk is te boren in uw muur.

https://loodgieter-haarlem.nu

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten