Hoe kies je jouw droombank?

Opvallend en dienstdoend, dat zijn twee woorden die een bank beschrijven. Naast een functioneel meubel is het ook een groot voorwerp. Het heeft duidelijk invloed in een ruimte, en mensen zullen er een mening over hebben. Een oordeel over het uiterlijk en over hoe geschikt de bank zit. En dat is begrijpelijk, het is een belangrijk onderdeel in huis, er worden velen momenten van rust op doorgebracht. In de avond liggen veel mensen te ontspannen op dit stuk meubilair, en het dient als bed voor korte slaapjes. Er worden talloze verhaaltjes voorgelezen aan kinderen, weggezakt in de bank. Koude winteravonden gaan perfect samen met een bank en een plaid, het zorgt voor een knusse sfeer. In de zomer zittend op de bank ontbijten, terwijl de zwoele wind door het huis gaat. Al deze momenten maken een bank speciaal, het is geen loos meubelstuk. Het heeft waarde, het is een toevoeging met effect. Daarom is het zo belangrijk om een juiste bank aan te schaffen, dat is geen standaard bank. Voor elk persoon en ieder gezin is weer een andere bank geschikt, elk individu heeft weer andere voorkeuren en verwachtingen. Dit artikel zorgt voor wat meer duidelijkheid over het aanbod in banken. Zo kun je beter bepalen wat voor kenmerken aan jouw nieuwe bank moeten zitten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder. 

De beste maat

Hoe groot is de ruimte waarin het meubelstuk geplaatst moet worden? Wat past het beste in de ruimte? In een grote, hoge ruimte is het mooier om een grote bank te plaatsen. Zo komt een bank meer tot zijn recht. In een kleine ruimte kan een bank weer te kolossaal zijn. Daarom is het goed om te oriënteren, kijk wat adequaat is voor het vertrek. Ook zien sommige banken er groter uit dan ze daadwerkelijk zijn, er spelen meerdere factoren mee bij de maat bepalen. Ook moet er nagedacht worden over de vraag, waar komt de bank in de woonkamer? Wil je dat de bank in meerdere posities kan staan, zodat je van tijd tot tijd kan afwisselen? Of kan de bank maar op één plek staan? Ook dit moet je weten wil je de juiste maat bank aanschaffen. 

Je droombank

Er zijn veel verschillende soorten banken verkrijgbaar, dit worden ook wel modellen genoemd. Zo heb je banken met losse elementen, dit soort kan in verschillende opstellingen geplaatst worden. Zo kun je door simpele aanpassingen een totaal ander beeld creëren in de woonkamer. Verder kan er gekozen worden voor een hoekbank of een rechte bank. Een hoekbank neemt doorgaans meer ruimte in dan een rechte bank, dat kan een factor zijn in het kopen van een rechte bank. Dan is er ook nog verschil in zitplaatsen, er zijn tweezits, driezits en zelfs banken met meer zitgelegenheid. Afhankelijk van de hoeveelheid gezinsleden kan de keuze gemaakt worden. Per bank zit er ook een groot verschil qua zitcomfort, de ene persoon vindt iets anders fijn dan een ander. Je hebt zogeheten ‘wegzak’ banken, dit soort heeft vaak een hoop kussens. Ook heeft de ene bank een groter zitvlak dan de ander, Hoe kleiner het zitgedeelte is, des te rechter zit je op de bank. Verder is de ene bank wel geschikt voor slapen en de ander wat minder. Op deze manier kun je afwegingen maken bij de aanschaf van een bank. Het is de bedoeling dat je er meerdere jaren profijt van hebt, de juiste beslissing maken is daarom van belang.

Prijs, ook van belang!

Wat betreft de prijs van banken kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Voor een paar tientjes koop je een leuke tweedehands bank op Marktplaats. Zoals iedereen weet kan je bijvoorbeeld ook prima bij de Ikea terecht voor een betaalbare bank. Maar wat nu als je kwaliteit erg belangrijk vindt, alsmede een hoogwaardig design? Dan kom je bij winkels zoals de Ikea waarschijnlijk niet uit de voeten. Maar aan de andere kant, wellicht wil je ook geen duizenden euro’s aan een bank besteden.

Een derde optie is kiezen voor banken outlet. Vaak staan in dit soort outlets de mooiste banken voor een koopje. Veel van dit soort outlets vindt je in een magazijn ergens op een industrieterrein. Echter zijn er ook enkele aanbieders waar je in een online banken outlet kan shoppen. Neem bijvoorbeeld een webshop zoals ikwillem.nu. Een bank daar kopen is een prettige aangelegenheid, zo kan je met de verkregen kennis een droombank kopen bij IkWillem. En blijft het leuk voor je portemonnee! En het gaat dan niet om oude of lelijke banken, nee, ze hebben hoogstaande merken, van 3 zits tot 5 zits, van leer tot stof.

Kleur en materiaal 

Een kleur van een bank is bepalend, het zorgt voor een bepaalde sfeer. Zo heb je banken in koele en warme kleuren. De keuze wordt veelal bepaald door smaak, wat vindt je mooi? En is het passend bij de rest van het meubilair. Het kan mooi zijn om een tint te kiezen die opvalt, dat het meubelstuk er daadwerkelijk uitspringt. Ter decoratie kan er gewerkt worden met sobere kussens, zo wordt het wat gecompenseerd. Ook is het materiaal van de bank doorslaggevend, ieder individu heeft weer andere wensen. Banken kunnen gemaakt zijn met zachte, meewerkende materialen of met stugge, stevige materialen. Het is net wat iemand prettig vindt, daarop wordt de keuze gemaakt. 

Aankoop doen 

Met al deze tips kun je een droombank gaan kopen, bijvoorbeeld bij de hierboven genoemde outlet van IkWillem. Zij hebben vele banken in het assortiment, zo is er voor iedereen wel een droombank te vinden.

https://ikwillem.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten