Op deze manier vind jij de beste makelaardij in jouw omgeving

VL wonen

Je kent het wel, je bent op zoek naar een makelaardij omdat je je huis wil verkopen en een nieuwe moet gaan vinden. Maar je hebt van een aantal vrienden gehoord dat zij niet hele goede makelaars hebben gehad. Dit kwam omdat ze alleen maar aan hen zelf dachten en niet meer aan de klanten waar het om ging. Daarbij waren ze slordig en raakte ze van alles kwijt. Kortom, dit wil je natuurlijk voorkomen. In deze blog geven we een aantal kenmerken die passen bij een goede makelaar.

Het gaat om jou, niet om hen

Sommige makelaardijen vinden het leuk om over hun bedrijf te hebben. Dat is ook zeker geen probleem, maar het moet niet constant over hun gaan. Uiteindelijk ben jij degene die een huis moet verkopen en wil kopen. Als zij het alleen maar over zichzelf hebben en je een aantal huizen laten zien die totaal niet bij je passen, dan moet je daar zo snel mogelijk wegwezen. Zij hebben het dan meer gemunt op je geld en niet dat jij weer een mooi huis terug krijgt.

Er wordt naar je wensen en behoeften geluisterd

Bij een goede makelaar gaan ze je eerst vragen wat je zoekt in een huis. Wat voor soort huis zoek je? Moet het een bepaalde prijs zijn? Wil je een tuin of is een balkon ook goed? Zulke vragen moeten ze aan je stellen en niet zomaar een aantal huizen laten zien die totaal niet bij jullie passen of zelfs onbetaalbaar zijn. Daarbij als je de wensen hebt uitgesproken en ze laten je de verkeerde dingen zien, dan is dat een goed teken om naar een andere makelaar te gaan.

Voor de goede prijs een nieuw huis

Niet iedereen kan even een huis van meer dan 500.000 betalen. De makelaardij moet hiermee goed rekening houden dat al de wensen in het huis zijn en dat deze ook betaalbaar is. Soms moet een makelaar vervelend nieuws brengen dat in het budget dat de klant heeft aangeven, het niet mogelijk is om bepaalde wensen te vervullen. Dus let hier mee op als je met de makelaardij in gesprek bent.

 

http://vandijkvanessen.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten