Van je hobby je werk maken, dat doe je zo!

VL wonen

Iedereen die een specifieke hobby heeft, heeft wel eens gedroomd over een baan op dat gebied. Bijvoorbeeld een eigen spelletjes zaak beginnen of werken bij een groot bedrijf waar ze alleen maar jouw hobby uitoefenen. Kortom, van je hobby je werk maken klinkt erg leuk. Alleen weten niet veel mensen dat dit daadwerkelijk kan. Sommige vinden het ook eng om deze stappen te ondernemen, omdat ze anders het niet meer als een hobby zien. Daarom helpen we je een handje in deze blog over hoe je van je hobby je werk kunt maken.

Passie en ondernemen zijn twee verschillende dingen

Wat je vooral moet onthouden als je aan het werk gaat met je hobby is dat passie en ondernemen twee verschillende termen zijn. Als je een onderneming wil starten bijvoorbeeld met je hobby, heb je wel nog de passie voor die hobby nodig. Het kan gebeuren dat je na een tijdje het gevoel hebt dat de passie verdwijnt van je hobby, omdat je zo druk bent met ondernemen. Daarom is het zeker belangrijk om even het ondernemerschap opzij te zetten en je alleen te focussen op de passie. Want als die eenmaal weg is, dan lukt het niet meer.

Het moet leuk blijven

Het belangrijkste van allemaal is dat het natuurlijk wel leuk voor jezelf blijft. Als je bezig bent met werk, dan moet je elke dag opstaan met een fijn gevoel dat je naar je werk mag. Als dit na een tijdje niet meer het geval is, moet je zeker een paar stappen terug nemen en even kijken wat er aan de hand is. Je wil natuurlijk niet je leuke hobby verliezen, daarom reflecteer altijd duidelijk en goed wat je nu mist.

Probeer het te blijven zien als een hobby

Als je eenmaal van je hobby je werk hebt gemaakt, is het belangrijk dat je dit ‘werk’ nog steeds gaat zien als een hobby. Want je wil natuurlijk al je passie in deze hobby stoppen zodat je er ook echt geld mee kan verdienen. Maar als je alleen maar denkt aan het geld en niet meer aan de passie voor de hobby, kan het snel de verkeerde kant op gaan.

 

http://werk-en-opleiding.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten