VL Wonen
Wonen in een appartement

Moderne verlichting is een aanvulling voor de stijl van uw woning

http://www.mysite.com/image.jpg

Moderne lampen kunnen een perfecte aanvulling zijn op de stijl en look van een moderne woning. Zoek je een hanglamp in staal? Een design hanglamp? Of misschien een industriële hanglamp? Er zijn veel verschillende soorten hangverlichting waardoor het voor de koper moeilijk wordt om te kiezen.

Enkele aandachtspunten

De hanglamp moet eerst en vooral de leefruimte voldoende verlichten. Het is altijd handig om een verlichtingsplan op te maken. Met een verlichtingsplan zorg je voor een goede verdeling van het licht en kan je verschillende sferen creëren. Zelfs het beste interieur is onvoltooid als de verlichting niet klopt. Verlichting kan een ruimte maken of breken. Elke ruimte in huis vraagt om een andere verlichtingstoepassing. Door dit goed in te vullen kan iedere plek in huis gebruikt worden waar zij voor bedoeld is en toch veel sfeer uitstralen. Als je kiest voor een hanglamp moet je er wel voor zorgen dat de tafel er netjes onder staat. Even vooraf uitproberen met de stoelen en de kasten is aangewezen want meestal blijkt dat het lichtpunt toch net niet centraal boven de tafel is geplaatst.

De verlichting boven de eettafel is functioneel maar draagt ook bij aan de sfeer. Afhankelijk van wat je aan het doen bent, schakel je de ene of de andere verlichting aan. Zo creëer je steeds een andere sfeer afhankelijk van de activiteit. Bij de aanschaf van een moderne hanglamp, moet je verschillende factoren overwegen. Je moet onder andere beslissen welke kleur, type, ontwerp, grootte, en welke lichtkwaliteit van de lamp het beste past bij het interieur van uw woning.

Langwerpige hanglampen kunnen ook mooi zijn boven de eettafel. Ze kunnen het licht gelijkmatig verdelen boven een rechthoekige eettafel. Bovendien hebben ze vaak een strak uitzicht waardoor ze veelal passen in een modern interieur.

 

Denk goed na over je hangverlichting

Iedereen heeft een eigen smaak en stijl in het interieur. Op basis van deze stijl ga je op zoek naar een bepaald type lamp. Een hanglamp moet perfect aansluiten bij het karakter van de rest van je interieur. Hangverlichtingen zijn er in verschillende ontwerpen die voor verschillende doeleinden dienen. Probeer ook de stijl te koppelen aan het functionele en de ruimte waarin de lamp gebruikt wordt : boven een eettafel in de keuken heb je vooral veel licht nodig maar dit geldt niet voor een eetkamerlamp in de living waar het gezellige, intieme aspect vaak ook een rol speelt. Check ook of de verlichting is uitgerust met LED modules of indien u moet gebruik maken van een LED lamp die moet ingeschroeft worden. Het eerste is vaak een gemakkelijke oplossing en vergeet niet dat de levensduur van LED ook heel lang is (+/- 30.000 branduren). U hoeft dus niet te vrezen dat u de lamp snel zal moeten vervangen.

Een moderne hanglamp geeft je interieur een moderne toets. Uiteraard moet je wel nadenken over welke moderne hanglamp je wil plaatsen want het is mooier wanneer de verschillende kleuren van je interieur overeenkomen met de kleur van je hanglamp.

http://www.myplanetled.com/nl/binnenverlichting/hanglampen/

Gerelateerde artikelen

Houten jaloezieën koop je het beste online

Een nieuwe keuken: zelf doen of laten doen?

Industriele tafelpoten van staal

De top 5 meest voorkomende oorzaken van een cv storing die je zelf kunt oplossen

Wat is nu echt de beste beddenwinkel?

Alles wat je moet weten over bungalows