Laurier Prunus als echte haag of Kunsthaag

VL wonen

Laurier Prunus

Wist u dat?? de Laurierkers, de Prunus Laurocerasus een groenblijvende plant is uit de rozenfamilie?

Deze komt van nature voor in Zuidoost-Europa en Klein Azie. Met de toegenomen welvaart van de late middeleeuwen ontstonden echte buitenhuizen met een mooie tuin en zo werd de Laurier beroemd.

De boom kan een hoogte van 14 meter bereiken. De Laurier komt als struik voor. De normale hoogte is 6 tot 8 meter.

Ijzersterke struik

De Laurier struik is al sinds de 16e eeuw in cultuur,  geldt als ijzersterk en neemt genoegen met vrijwel elke grondsoort, standplaats en bodemvaag, zowel in de schaduw als in de zon. Belangrijk is een vochthoudende bodem.

De vogels zijn gek op de zwarte bessen, die  worden graag gegeten door vogels. Het nedeel is dat de plant last heeft van de taxuskever. Voor in tuinen en parken is in deze eeuwen een groot aantal cultivars ontwikkeld.

De Laurier Prunus is erg populair voor het gebruik als haagplant, als men geen coniferenhaag wilt. De Laurier soorten zijn winterhard en de meeste soorten die worden verkocht zijn snelle groeiers. Voor kleine tuinen is een kleinblijvende en langzaam groeiende Laurier soort het meest geschikt.

Kunsthaag Laurier Prunus buitengebruik

Wilt u nou niet al het onderhoud van een echte Laurier struik, denk er dan eens aan om een Kunsthaag Laurier Prunus aan te schaffen.

Deze is zeer gemakkelijk en snel te plaatsen en ze blijven het hele jaar mooi groen.

Ze worden geleverd op een rol met een afmeting van 1 x 3 meter. Met een bundelband of binddraad kunt u ze makkelijk bevestigen aan het tuinhek, fietsenhok, op het balkon of in de serre. Inkorten gaat eenvoudig met een schaar of ijzertang.

Fraai in het interieur

Natuurlijk kunt u tevens uw interieur bekleden met een kunsthaag. Als wandbekleding zal het een vrolijk geheel worden en groen ontspant bovendien. In plaats van een schilderij is het een mooi alternatief.

De Kunsthaag Prunus is niet van echt te onderscheiden, geheel onderhoudsvrij en makkelijk schoon te maken, de bladeren zijn zelfherstellend.

Interesse in een Kunsthaag? Bezoek onze webshop en laat u verrassen.

 

https://kunsthaag.eu/product-categorie/jungle-wandmat-kunsthaag/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten