Wonen in een appartement

3 Tips voor wasmachine problemen

VL wonen

Soms werkt uw wasmachine niet zoals u graag zou willen. Het is niet altijd nodig om direct een monteur te laten komen. Met onderstaande tips kunt u zelf kijken wat eraan scheelt. Vaak kunt u met de handleiding van uw wasmachine in de hand kleine probleempjes zelf verhelpen. Anders kunt u uitzoeken wat eraan scheelt, zodat u de witgoedmonteur vast kunt vertellen wat eraan scheelt. Kies in de grote steden voor een erkende monteur van de Witgoed Reparatie Centrale Amsterdam of Witgoed Reparatie Centrale Rotterdam.

Als u uw machine aanraakt voelt u kleine elektrische schokjes

  • Heeft u uw wasmachine wel aangesloten op een geaard stopcontact?
  • Hou er rekening mee dat aardig niet gegarandeerd is als u de SHUKO-stekker van uw machine rechtstreeks aansluit op een Italiaans stopcontact.

Het wasprogramma dat ik gebruik duurt langer dan vermeld staat in de handleiding

De in de handleiding opgegeven duur is maar een indicatie van de daadwerkelijke tijd. De duur van het programma hangt af van de temperatuur, van de snelheid waarmee het water in de machine stroomt, de omgevingstemperatuur en van het wasgoed. Al deze factoren zijn van invloed op de duur van het wasprogramma.

Mijn slimme energiemeter geeft een hoger verbruik van mijn machine dan in de handleiding staat!

Ook het energieverbruik hangt af van vele omgevingsfactoren: zoals omgevingstemperatuur, toestroom van water, de hoeveelheid wasgoed, het wasprogramma, etc. Het verbruik wat in de gebruiksaanwijzing vermeld staat is maar een indicatie.

Mijn wasmachine pakt wel heel erg weinig water

Veel moderne wasmachines gaan heel economisch om met het getapte water. Dit betekent niet automatisch dat uw wasmachine te weinig water pakt. Pas als u merkt dat uw was niet schoon is na een programma dan zou er sprake kunnen zijn van een te lage watertoevoer.

Het deurtje van mijn wasmachine wil niet open

  • Uw wasmachine blijft na het afronden van het wasprogramma nog 2-3 minuten gesloten uit veiligheidsoverwegingen.
  • Heeft u per ongeluk op de pauzeknop van uw machine gedrukt?
  • Staat er nog water in uw wasmachine? Het deurtje zal dan geblokkeerd blijven.