De must-have stalbenodigdheden voor paard en ruiter

Met alleen paardenspeelgoed ben je er nog niet. Welke stalbenodigdheden mogen niet ontbreken?

Voordat een paard zonder zorgen in een stal kan verblijven, moet je hier nog heel veel benodigdheden voor aanschaffen. Een stal moet je goed inrichten zodat je ook zelf overal gemakkelijk bij kunt. In een stal heb je alle spullen waarmee je het paard kunt verzorgen. In een stal heb je spullen staan voor bijvoorbeeld eten maar ook voor het verzorgen van een paard. Om je stal goed schoon te houden heb je er hooivorken, mestvorken, bezems en kruiwagens nodig. Je zult denken dat je met het aanschaffen van een stal al klaar bent om je paard er in te laten staan. Maar toch is dit niet het geval en moet je er eerst nog heel wat voor doen.

Verschillende stalbenodigdheden

  • Eten en drinken
  • Schoonmaakartikelen
  • Paardenspeelgoed
  • Zadelkamers en andere houders

 

Eten en drinken

Voordat een paard op stal kan staan is het belangrijk dat er voorziening is tot eten en drinken. Daarvoor kun je veel verschillende soorten voer en drinkbakken kopen. Er zijn veel verschillende modellen drinkbakken welke je kunt kopen. Ze kunnen verschillen in gewicht en afmeting. Ook zijn er verschillende systemen te koop. Zoals drinkbakken met een lepel, vlotter of een staafventiel. De keuze hiervoor ligt er maar net aan wat je zelf het prettigst vind. Het is heel belangrijk dat je elke dag controleert of het water in de drinkbak nog schoon is. Dit is omdat veel paarden nog wel eens de neiging hebben om in de drinkbak te mesten of er hooi in te doen. Naast een drinkbak is het ook nodig om een voerbak in de stal te monteren. Deze kun je ook in verschillende modellen kopen. Er is een model dat je in de hoek van de stal kunt bevestigen en dat bespaart weer ruimte in de stal. De hoekmodellen zijn rond voor extra veiligheid. Wanneer een paard een veulen krijgt moet het veulen natuurlijk ook een voerbak krijgen. Wanneer een veulen en een paard uit dezelfde bak eten zal het veulen geen eten krijgen. Hier is gelukkig wat op gevonden. Namelijk een speciale veulen-bak. Deze veulen-bak zijn voorzien van verstelbare spijlen. Hierdoor kan alleen het veulen bij het voer. De meeste voerbakken zijn gemaakt van rubber of van kunststof. Nadat je een voer en een drinkbak hebt aangeschaft ben je nog niet helemaal klaar. Je kunt hiervoor namelijk ook nog accessoires kopen. Heel handig is de voeder/drinkemmer. Hiermee kun je het water en het voer gemakkelijk in de bakken scheppen. Verder is een voederautomaat ook heel fijn, zo heb je zelf geen zorgen met het voer voor het paard. Een paard eet veel hooi. Het is handig dat er veel hooi aanwezig is in de stal zelf. Zo kun je dit telkens bijvullen in de hooibak in de stal. Een hooibak kun je bevestigen aan de muur en het liefst op een plek waar je er niet alleen zelf maar ook het paard gemakkelijk bij kan.

Schoonmaak artikelen voor in de stal

Een paard is een heel mooi maar toch kan het de stal niet zelf schoon houden. Naast het uitmesten van de stal moet het ook nog worden schoon gehouden met schoonmaakartikelen. Dit kun je doen door stal strooi, citroen zuur of een andere stallen reiniger te gebruiken. Zo houd je de stal schoon en heb je er nog heel lang plezier van.

Paardenspeelgoed

Veel mensen weten niet dat er speelgoed voor paarden bestaat. Maar het is toch echt zo. Een paard staat vaak heel lang alleen in de stal en op den duur gaat dit vervelen. Gelukkig is daar iets op gevonden. Er bestaat speelgoed voor in het weiland maar ook speciaal voor in de stal. In een stal kun je bijvoorbeeld likstenen ophangen hier zal hij zich uren mee vermaken. Ook worden er vaak speciale knuffels opgehangen in de stal. Hier kan het paard dan in bijten en zal het zich zeker niet vervelen. 

De stal schoonhouden

Eigenaar van een paard zijn is niet altijd even leuk. Er moet ook worden opgeruimd. In een stal is altijd veel hooi aanwezig en dat geeft heel veel rotzooi. Een stal moet worden uitgemest en hier heb je heel veel onderdelen voor nodig. Voor het uitmesten van de stal gebruik je een mestvork. Verder is een kruiwagen en een bezem heel belangrijk. Nadat je de mest met een mestvork in de kruiwagen hebt geschept breng je dit naar een plek waar de rest ligt. Eens in de zoveel tijd laat je dit opruimen. Een schone stal is niet alleen heel fijn maar het vermijdt ook ziektes en vliegen. Een ander voordeel is dat het paard door een schone ondergrond geen hoefproblemen kan krijgen. Er zijn heel veel verschillende soorten mestvorken te vinden. Met bak maar ook zonder dat ligt er maar net aan wat je zelf het handigst vind. Deze benodigdheden kunnen erg in de kosten oplopen, voor een goedkoper alternatief is het handig om de > Ruitersport veiling < in de gaten te houden. Bij deze ruitersport outlet worden producten met grote kortingen voor paard en ruiter geveild. 

Zadelkamers en andere houders

Voordat je begint met rijden haal je het paard eerst uit de stal. Dan is het wel handig dat je alle spullen voor het rijden zich daar ook bevinden. Om er voor te zorgen dat alles niet kriskras door elkaar ligt zijn er verschillende soorten houders welke je kunt kopen. Er zijn houders voor zwepen, helmen, hoofdstellen maar ook voor dingen zoals emmers. Veel maneges en stallen hebben een zadelkamer, hier kun je alle benodigdheden opslaan zonder dat ze je in de weg liggen. Aangezien een zadel niet op een houder past is hier wat anders voor gevonden. Dit noem je een zadelsteun of een zadeldrager. Een zadeldrager is wat langer dan een houder en kan veel meer gewicht aan. Er zijn ook speciale zadelkarren waarop alles aanwezig is voor een zadel. Naast een zadelhouder kun je er ook voor gaan om een zadelkast te kopen. Een zadelkast is wat netter en overzichtelijker dan een houder en hierin kun je gemakkelijk alle schoonmaak spullen voor een zadel bewaren. Niet alleen het zadel past niet op een houder maar ook een deken past er niet op. Dan kun je een dekenrek of een deken beugel aanschaffen. Naast al deze houders kun ook een houder voor hooi kopen. De meeste ruiters kiezen ervoor om het hooi gewoon in een bak te laten maar toch is er ook een andere optie. Je kunt namelijk ook een hooizak of een hooinet kopen. Dit bespaart ruimte en ziet er ook nog een heel leuk uit.

https://123ruitersport.nl/stalweide/stalbenodigdheden.html

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten