Meubelreiniging zal na lang gebruik vaak nodig zijn

VL wonen

Het maakt niet uit of het nu om een fauteuil of bank van leer of stof gaat, het zal bij gebruik vuil worden. Ook een fauteuil of bank van leer zal met een vaste regelmaat moeten worden schoongemaakt. Voor het reinigen van leer of kunstleer moet een speciale reiniger gebruikt worden. Zodra het schoon is gemaakt, moet het leer of kunstleer gevoed moeten worden met een speciale wassoort. Omdat er ook veel andere stoffen voor een zitmeubel gebruikt worden, is het vaak verstandig om een specialist in te huren voor het schoonmaken van uw meubels.

Waarom een specialist gebruiken?

Er kunnen veel verschillende stoffen worden gebruikt bij zitmeubelen. Daarbij kunt u denken aan de natuurlijke vezels (wol en katoen) en synthetische- en microvezels (alcantara, acryl en polyester). Bij veel zitmeubelen worden verschillende stoffen door elkaar gebruikt. Dat levert vaak een mooie uitstraling van het product op, maar als het vuil wordt, is het een probleem om schoon te maken. De specialist weet wat hij kan en mag gebruiken om onder andere de kleurechtheid en slijtvastheid van de verschillende stoffen te houden.

Gestoffeerde zitmeubelen

Meubelreiniging komt ook bij gestoffeerde meubelden voor. Door huid- en haarvet zal ook je gestoffeerde bank vuil worden. uw bank laten reinigen is ook een optie wanneer kinderen of ouderen erop hebben gemorst. Er moet bij een gestoffeerde zitmeubel ook een speciale reiniger worden gebruikt. Daarom is het zelf reinigen van een zitmeubel dat vuil is geworden, moeilijk. Doet u het toch zelf, dan komen er vaak plekken in en dan bent u nog verder van huis. De bank laten reinigen moet u overlaten aan de specialist.

Een nieuw bankstel kopen of laten reinigen?

Voordat u overgaat tot het kopen of het opnieuw te laten bekleden van uw bankstel is het laten reinigen een goedkopere oplossing. Laat het reinigen over aan een daarvoor speciaal uitgerust bedrijf. Zij komen de meubels die gereinigd moeten worden, op een afgesproken datum ophalen, en ook weer terugbrengen. Uw bankstel zal er dan weer als nieuw uitzien.

https://www.furniturecleaningservice.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten