Meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis

VL wonen

Bent u van plan om een huis te gaan kopen? Een makelaar begeleidt tientallen mensen die deze stap zetten. Opvallen om te zien is dat veel mensen dezelfde fouten maken of willen gaan maken. In deze blog leest u de meest gemaakte fouten door woningkopers.

 

  1. Verliefdheid: Het kopen van een woning is gemakkelijker door de opties die huizenwebsites aanbieden. Je kan bij een huis naar binnen kijken en het plannen van een bezichtiging is erg gemakkelijk. Het kan zijn dat je meteen verliefd bent op het huis. Wanneer je verliefd bent kan je blind door het huis heen kijken. De gebreken vallen dan niet op. Bij de bezichtiging kijk je alleen naar de mooie aspecten. Tip: Neem een onafhankelijke partij mee naar de bezichtiging, iemand die nog niet de foto’s heeft gezien zodat de gebreken wel opvallen.
  2. Kopen zonder kijken: Snel handelen in de woningmarkt is in deze overspannen tijd gezien als ‘normaal’. De ideale woning komt voorbij op Funda en je denkt meteen dat dit hem is en kopt hem. Koop NOOIT een huis oznder te kijken. Bieden zonder bezichtiging leidt bij veel huizenkopers tot veel spijt. Het huis kan namelijk in het echt enorm tegenvallen waar jij je bod op kan baseren. Een bod kan je nooit verlagen. 
  3. Geen wensenlijstje maken: Op het moment dat je op zoek gaat naar je droomhuis en niet alles opschrijft waar deze aan moet voldoen  kan je de belangrijkste punten uit het oog verliezen. Het is belangrijk om jouw wensen op een rijtje te zetten, zoals: hoeveel kamers heb je nodig, in welke buurt en hoeveel grond wil ik rondom het huis? Het is belangrijk dat het wensenlijstje realistisch is in combinatie met je budget.
  4. Gesprek met hyotheekadviseur vergeten: Voordat je een bod uitbrengt, is het meer dan verstandig om inzicht te hebben in jouw financiën. Als je niet weet wat je maximale hypotheek is, bestaat de kans dat je je droomhuis uiteindelijk moet laten varen.
  5. Bouwtechnische keuring achterwege laten: Wanneer je een huis gaat kopen zitten hier veel kosten aan verbonden. Net als de bouwtechnische keuring. Deze vinden veel mensen te hoog. Daarnaast denken woningkopers dat ze de gebreken zelf kunnen zien. De kosten achteraf kunnen daarom erg hoog oplopen.

 

Makelaar Amsterdam

Naast deze genoemde fouten zijn er nog talloze fouten die woningkopers maken. Wilt u geen fouten maken bij het kopen van een huis? Dan is het belangrijk om een aankoopmakelaar in te schakelen. Vooral in de oververhitte woningmarkt in Amsterdam, zo koopt u uiteindelijk echt uw droomhuis! 

 

https://www.grootamsterdam.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten