Dit moet je weten over een architect Nijmegen

VL wonen

Bij het bouwen of renoveren van een huis in Nijmegen is een architect zeer gewenst. Hij ontwerpt namelijk niet alleen; hij kan je ook begeleiden in het bouwproces. Het ontwerpen is haar of zijn hoofdbezigheid. Wanneer is iemand een goed architect Nijmegen? Als hij jouw wensen weet te vervullen!

Het woord architect komt uit het Grieks. Het is afgeleid van het woord architektón wat bouwmeester betekent. Dat woord bestaat weer uit deze twee woorden: Archi, wat opper- betekent, en tektón, wat bouwer betekent. Een architect ontwerpt gebouwen. Hij visualiseert dit en houdt de verwerkelijking van de tekening goed in de gaten.

Wat zijn de verschillende soorten architecten?

Er zijn verschillende soorten architecten. Die zullen hier langsgelopen worden. Iemand die bruggen en infrastructuur ontwerpt, wordt vaak civiel ingenieur genoemd. Een andere naam voor zo iemand is burgerlijk-bouwkundig ingenieur. Een renovatie architect renoveert bestaande panden. Een duurzaam architect heeft zich gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen. Een starchitect is beroemd en heeft voor zijn of haar uitzonderlijke creaties vaak prijzen gewonnen. Een restauratiearchitect restaureert woningen met een hoge historische waarde. Verwar deze niet met de renovatie architect! Een binnenhuisarchitect ofwel interieurarchitect heeft zich in de inrichting van een woning gespecialiseerd. Een tuinarchitect of landschapsarchitect geeft vorm aan tuinen, pleinen en parken. Een stedenbouwkundige houdt zich bezig met de stad als geheel. Denk hierbij aan infrastructuur, parken en openbare ruimtes. 

Hoe kun je architect worden?

Met twee verschillende diploma’s kun je architect worden. Je kunt naar de TU Delft gaan en daar Bouwkunde studeren. Vervolgens specialiseer je je tijdens je master. Of je kunt aan de kunstacademie de opleiding Architectuur doen. Met zowel het ene als het andere diploma kun je je uiteindelijk inschrijven in het landelijke register van Architecten. 

Wat zijn de kosten van een architect?

De kosten van een architect kunnen erg uiteenlopen, maar de gemiddelde kosten zetten we hier voor je op een rijtje. Een uitbouw die zich beneden bevindt, kan vanaf 3.000 euro. Een aanbouw die je aan de woning vast wilt bouwen, kan vanaf 5.000 euro. Een volledige renovatie inclusief uitvoering kost gemiddeld zo’n 25.000 euro. En tenslotte kost een nieuwbouwproject inclusief uitvoering zo’n 35.000 euro.

 

http://lab-s.nl/werkgebieden/architect-nijmegen.html

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten