VL Wonen
Image default
Badkamer en toilet

Lekkage, wat kan ik zelf oplossen?

We prutsen er met zijn allen heel wat op los. U hebt uzelf vast ook wel eens betrapt op de volgende gedachte; ”Oh dat kan ik zelf wel”. Vervolgens gaat u geënthousiasmeerd aan de slag met uw volledige inboedel aan gereedschap. Trots laten u dan vervolgens zien dat u het gemaakt heeft. Echter, vaak is dit een noodoplossing en kan het vervolgens weer kapot gaan. Vaak is het daarom ook handig om een professional in te schakelen. Zo ook bij situaties zoals lekkages. Een professional die u kunt inschakelen bij o.a. een waterleiding lekkage, is Loodgieter Zeist e.o. Echter is het inschakelen van een professional bij lekkages zoals een waterleiding lekkage niet altijd nodig en kunt u het zelf met uw “gepruts” oplossen. Hier dus wat tips!

 

Waterleiding lekkage

Om een lekkage zelf op te lossen is het van belang dat u ten alle tijden als eerste achterna haalt wat de bron is van de lekkage. Een lekkage onder de dakbedekking van uw woning kun je namelijk niet hetzelfde oplossen als een lekkage rond leidingen. Een manier om de bron van de lekkage te achterhalen is door het spoor van de lekkage te volgen. Meestal kunt u dit met het blote oog, maar zo zijn er ook speciale lampen verkrijgbaar. Nadat u de bron van de lekkage heeft achterhaalt kan de volgende stap in het proces worden gestart, namelijk; de aanpak. In het geval van een lekkage onder de dakbedekking heeft u vaak een dakdekker nodig die de dakbedekking moet herstellen. Dit hoeft echter niet perse. U kunt de lekkage bijvoorbeeld ook proberen op te lossen. U kunt bijvoorbeeld zelf reparatiepasta kopen bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Samen met een plamuurmes of kwast, kunt u dit op de blootgelegde beschadiging aanbrengen. Maar zo kunt u ook een verstevigingmat of afdichtingsband gebruiken in combinatie met de reparatiepasta voor het extra dichten van de lekkage. Een lekkage rondom leidingen is gelukkig wat makkelijker op te lossen. Het komt namelijk nog wel eens behoorlijk vaak voor dat een lekkage in de waterleidingen ontstaat door speling tussen leidingstukken. Deze speling kan o.a. door het krimpen/uitzetten van het materiaal na verloop van tijd ontstaan (verwering). Door vervolgens de leidingstukken opnieuw aan te sluiten of door een leidingstuk compleet te vervangen kunt u dit simpel oplossen.

 

Loodgieter Zeist

Heeft u nu echt geen zin om naar de bouwmarkt te gaan, vervolgens voor euro’s aan spullen aan te schaffen? En daarna zelf het dak op te gaan/tussen de leidingen te gaan zitten? Laat uw lekkage dan gewoon oplossen door een specialist. Zo een specialist is bijvoorbeeld isba loodgieters. Dit is een all-round loodgietersbedreif gevestigd in Zeist, maar actief in de gehele regio. Zij zijn de specialist in al het loodgieterswerk, dakbedekking en zelfs de verwarming. Daarnaast beschikken zij over gemiddeld lagere prijzen dan hun concurrenten. Daarbovenop verzorgen zij ook nog een spoedservice. U kunt er dus voor kiezen om zelf de lekkage op te lossen, maar zo kunt u ook een professional een vrijblijvende offerte laten maken. Daarna kunt u alsnog de meest voordelige beslissing voor uzelf maken.

 

https://isbaza.nl/

Gerelateerde artikelen

Ariston Velis design boilers

Afvoer of riool verstopt in Den Haag?

Oorzaken en risicofactoren van een lekkage