Manieren om passief inkomen te genereren

Passief inkomen is een vorm van inkomen waar je in de directe zin niets voor hoeft te doen. Dit is dus niet zoals werken en per uur betaald worden. Op het moment dat jij direct geld krijgt voor het werk dat je uitoefent heet dat actief inkomen. Als we overigens gaan kijken naar de meest rijke op de wereld bestaat hun inkomen meestal volledig uit passief inkomen. Veel mensen dat passief inkomen alleen te genereren valt als je al heel rijk bent, toch is dat zeker niet altijd waar.

Beleggen en investeren

Beleggen is de meest bekende vorm van passief inkomen. Geld maakt geld, door je geld te investeren of te beleggen kun je rendement behalen. Voor het rendement dat je behaald hoef je in principe niks te doen, dit is dus een vorm van passief inkomen. Ook wordt tegenwoordig veel geïnvesteerd in cryptomunten. Dit is een stuk risicovoller dan de standaard aandelen, maar er is wel een grotere kans op snelle winst.

Je huis verhuren

Een andere bekende vorm van passief inkomen is je huis verhuren. Je kunt eerst een huis kopen en deze verhuren. Zo heb je de huurinkomsten iedere maand als een vorm van passief inkomen. Mocht je de middelen niet hebben om een huis te kopen, maar woon je zelf wel een in een koophuis dan kun je bijvoorbeeld een gedeelte van je eigen huis verhuren als je dit zelf niet gebruikt.

Publisher worden

Als Publisher plaats jij bepaalde linkjes naar producten of diensten op jouw kanalen. Zodra iemand op deze linkjes klinkt en een aankoop doet krijg jij commissie over die aankoop. Dit is dus een makkelijke manier van passief inkomen genereren.

Passief inkomen als auteur of muzikant

Door een boek uit te brengen of muziek op de markt te brengen kun je vaak jarenlang genieten van passief inkomen. Met muziek krijg je bijvoorbeeld ook betaald voor het aantal streams op Spotify en kun je geld krijgen voor de rechten van je muziek.

Vloggen of bloggen

Tot slot kun je ook nog geld verdienen doormiddel van vloggen of bloggen. Door filmpjes op YouTube te plaatsen krijg je geld voor YouTube advertenties die voor en tijdens jouw filmpje worden afgespeeld. Ook op blogwebsite kun je bepaalde advertenties toestaan waarmee je geld kunt verdienen.

https://cityestate.nl/huis-verhuren/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten